Ghelamco vindt uitbater voor lege Knokse hotels

Onder meer hotel Le 8300 stond al bijna tien jaar leeg. © Simon Mouton 

De West-Vlaamse projectontwikkelaar Ghelamco heeft een uit­bater gevonden voor Le 8300 en Locarno, twee hotels die al bijna tien jaar leegstaan in Knokke-­Heist. De Franse groep Costes zal beide hotels vanaf de tweede helft van 2023 managen. Dat heeft Ghelamco-topman Paul Gheysens gezegd aan De Tijd.

Bron: BELGA

De familie Costes is bekend als eigenaar van het Parijse vijfsterrenhotel Costes, dicht bij Place Vendôme. De groep bezit ook tientallen restaurants en cafés op toplocaties in de Franse hoofdstad.

Ghelamco ontwikkelde de twee hotels op een toplocatie in de chique wijk Het Zoute. Maar de panden werden nooit in gebruik genomen. Dat leidde vorig jaar tot een klacht bij Audit Vlaanderen, die de vergunning van Hotel Locarno onderzocht. Audit Vlaanderen stelde geen bouwovertreding vast, maar ­adviseerde de gemeente Knokke-­Heist om goed in de gaten te houden dat er geen bewoning plaatsvond, tegen de hotelfunctie in. 

Ghelamco wil ook een hotel bouwen op het nieuwe, tweede golfterrein dat de groep plant in Knokke-Heist. Daarvoor is Gheysens naar eigen zeggen in gesprek met een wereldspeler, vermoedelijk de Amerikaanse hotelketen Marriott.

De voorbije jaren circuleerden al geregeld namen van mogelijke uitbaters voor de lege hotels.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus