AAN DE START. Wout van Aert: “Zal Jonas en Primoz zo veel mogelijk bijstaan”, Tim Wellens “vindt niet alleen ritwinst, maar ook bollentrui belangrijk”

 ©  EPA-EFE

Enkele interviews voor de start van de negende etappe in de Tour. Wout van Aert gaat uit van een rit voor vluchters. Iets waar zowel Dylan Teuns als Tim Wellens op hopen. Gele trui Pogacar is er dan weer zeker van dat Ineos en Jumbo-Visma iets van plan zijn.

Jens Heylen

“Mijn taak zal in principe beperkt zijn”, begint Van Aert bij VTM. “Dit is echt een rit voor de vluchters en normaal nog geen strijd tussen de klassementsmannen. Al moeten we natuurlijk altijd klaar staan als er toch oorlog uitbarst. Ik zal Jonas (Vingegaard, red.) en Primoz (Roglic, red.) proberen bij te staan tot de laatste klim. Het groen lijkt na de ritzege van zaterdag al zo goed als binnen voor Van Aert. “Maar ik zal bij elke tussensprint toch goed in de gaten moeten houden wie er zich mengt. Er komen nog heel zware ritten aan na de rustdag dus daar kan ik Jonas en Primoz alvast zeker van dienst zijn. Als je deze trui in de grootste koers ter wereld mag dragen, dan ben je sowieso wel content. Ik geniet dus wel degelijk.”

“De ontsnapping heeft zeker een kans”

“De ontsnapping heeft zeker een kans vandaag, denk ik, zegt Dylan Teuns voor de micro van VTM. “Al zal de ploeg van Pogacar bepalen of die vlucht zal standhouden of niet. Ik zal zien hoe de benen zijn na toch wel drie lastige dagen. Gisteren had ik het iets beter voorgesteld, maar ik voelde al snel de vermoeidheid van de dag ervoor. Hopelijk gaat het vandaag weer beter. Ik had vooral de voorbije drie dagen in mijn hoofd voor een eventuele ritwinst, op vandaag is niet zozeer de focus gelegd.”

Tim Wellens: “Ook bollentrui is belangrijk vandaag”

“Ik heb helaas niet dezelfde benen als Wout van Aert, maar het is zeker wel een rit die me moet liggen”, vertelt Wellens eveneens bij VTM. “Dat waren de laatste etappes eigenlijk ook. Vandaag is niet alleen de ritwinst belangrijk, maar ook de bollentrui. Er zijn namelijk veel punten te rapen. Het zal dus een hevige strijd worden om in de ontsnapping te geraken. Het is niet zo dat ik me speciaal richt op die bollentrui, maar het is iets dat erbij komt. Als je in de ontsnapping zit, kan je maar beter die punten erbij nemen.”

 ©  BELGA

“Ineos en Jumbo gaan zeker iets proberen”

“Het zal zeker een lastige dag worden”, aldus leider Tadej Pogacar. “We gaan proberen te controleren maar je weet nooit wat er gaat gebeuren. Ik verwacht dat Ineos en Jumbo zeker iets gaan proberen, misschien al vroeger dan de laatste klim. Zowel Ineos als Jumbo hebben meerdere renners waarmee ze in de aanval kunnen gaan.”

“Beetje stijf”

Zaterdag werd de beginfase nog opgeschrikt door een massale valpartij. Ook Romain Bardet (DSM) was daarbij betrokken. “Ik ben een beetje stijf en heb wat last van de knie”, zei hij bij Eurosport. “Ik hoop dat het in de loop van de rit beter wordt. Het zal hoe dan ook een lastig dagje worden. Bovendien zijn we in die valpartij ook Kevin Vermaercke kwijtgeraakt, die heel belangrijk was voor de ploeg.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer