Jack Wilshere (30) zet punt achter voetbalcarrière

 ©  REUTERS

Jack Wilshere heeft vrijdag op sociale medai het einde van zijn voetballoopbaan aangekondigd. De dertigjarige middenvelder zat zonder club nadat de Deense eersteklasser AGF woensdag bekendmaakte zijn aflopende contract niet te zullen verlengen. Wilshere behaalde tijdens zijn carrière 34 caps voor de Engelse nationale ploeg en was erbij op het WK van 2014 en het EK van 2016.

Bron: BELGA

De blessuregevoelige middenvelder speelde in clubverband voor Arsenal, Bolton Wanderers, Bournemouth (2x) en West Ham United. Sinds februari stond hij onder contract bij het Deense AGF. Daar speelde hij nog veertien duels in het eerste elftal, en gaf twee assists. Zijn team kon nipt de degradatie vermijden.

Voor Arsenal, de club waar hij zijn jeugdopleiding kreeg, speelde hij 197 officiële duels, waarin hij 14 keer scoorde en 30 assists gaf. Hij won met de Gunners twee maal de FA Cup (2014 en 2015).

LEES OOK.Ooit toptalent van Manchester City, nu hangt hij zijn schoenen aan de haak: Mathias Bossaerts (25) stopt met voetballen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Arsenal

Video

Keuze van de redactie