Dronken MotoGP-piloot Francesco Bagnaia veroorzaakt ongeval op vakantie in Ibiza: “Heb mijn lesje geleerd”

MotoGP-piloot Francesco Bagnaia, momenteel op vakantie in Ibiza, is in beschonken toestand de controle over zijn wagen verloren, waarna hij naast de weg belandde. Daarbij raakte niemand gewond, ook hijzelf niet. Bagnaia’s alcoholpromillage lag evenwel boven de wettelijke limiet, zo verklaarde hij dinsdagavond.

Bron: BELGA

“Ik verliet in de nacht van maandag op dinsdag de discotheek om 3 uur in de ochtend. Ik kwam aan een rotonde toen ik plots met mijn voorwielen in een greppel belandde, zonder daarbij andere voertuigen of personen te betrekken”, deelde hij mee. De 25-jarige Italiaan vierde op het Spaanse eiland zijn overwinning in de Grote Prijs van Nederland op 26 juni.

“De uitgevoerde alcoholtest door de politie toonde aan dat ik te veel gedronken had”, ging de piloot van Ducati verder. Hij bood ook zijn excuses aan voor “een ernstige onvoorzichtigheid die nooit had mogen gebeuren.”

Volgens de lokale pers had Bagnaia 0,87 mg alcohol per liter uitgeademde lucht in zijn bloed, terwijl de limiet op 0,25 mg ligt.

De “zo goed als niet-drinker” verzekerde “zijn lesje geleerd te hebben” en maande zijn volgers op sociale media aan “niet achter het stuur te kruipen als je gedronken hebt.”

De vicewereldkampioen van 2021, in het zog van de Fransman Fabio Quartararo, staat voorlopig vierde in de WK-tussenstand van dit seizoen. Het kampioenschap hervat op 7 augustus in Groot-Brittannië.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer