Italiaan Giovanni Aleotti wint klimtijdrit Sibiu Tour, Harm Vanhoucke en Cian Uijtdebroeks derde en vierde

 ©  @Lotto_Soudal

Giovanni Aleotti heeft de klimtijdrit in de Sibiu Tour gewonnen. De 23-jarige Italiaan van BORA-hansgrohe haalde het voor de Zuid-Afrikaan Stefan De Bod en onze landgenoten Harm Vanhoucke en Cian Uijtdebroeks in een klimtijdrit van 12,4 kilometer. Aleotti blijf dus leider in het algemeen klassement, Vanhoucke staat tweede en Uijtdebroeks derde.

Jonas WithouckBron: Belga

In de klimtijdrit van 12,5 kilometer naar het skioord Paltinis dienden de renners op de slotdag van de Sibiu Tour 650 hoogtemeters te overwinnen. Aleotti, die na winst in de koninginnenrit van maandag als leider en dus als allerlaatste renner mocht vertrekken, klokte tijdens die opdracht vier seconden sneller dan de besttijd van de Zuid-Afrikaan Stefan De Bod, die dus als tweede eindigde. Vanhoucke werd derde op veertien seconden, Uijtdebroeks vierde op vijftien. Daarmee behouden de twee Belgen hun topdrieplaats in het klassement.

De Sibiu Tour eindigt dinsdagavond met een korte etappe van 98 kilometer in Sibiu. Onderweg moeten de renners nog eens drie gecategoriseerde beklimmingen overwinnen, maar de finale is overwegend vlak.

De top tien van de klimtijdrit:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Giovanni Aleotti

Video

Keuze van de redactie