Harm Vanhoucke en Cian Uijtdebroeks schitteren op reuzencol, maar moeten ritzege in Sibiu Tour aan Italiaan laten

Harm Vanhoucke en Cian Uijtdebroeks hebben maandag net naast een overwinning gepakt in de tweede etappe van de Sibiu Tour, een Roemeense rittenkoers van het UCI-niveau 2.1. Bovenop een 22 kilometer lange beklimming bleef enkel de Italiaan Giovanni Aleotti (Bora-Hansgrohe) de twee Belgen voor.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

De renners in de Tour de France namen maandag een rustdag, maar in Roemenië kreeg het peloton van de vierdaagse Sibiu Tour de koninginnenrit voor de wielen. Die finishte bovenop de klim naar het meer van Balea, die meer dan 22 kilometer bergop knikt aan ruim zes procent gemiddeld, en die bij autoliefhebbers geliefd is omwille van zijn vele haarspeldbochten. De top lag ruim tweeduizend meter boven zeeniveau.

Die reuzenbeklimming draaide uiteindelijk uit op een strijd tussen drie renners: de Belgen Cian Uijtdebroeks en Harm Vanhoucke, en de Italiaan Giovanni Aleotti. Uijtdebroeks offerde zijn eigen kansen op in dienst van zijn ploegmaat Aleotti, Vanhoucke haakte zijn wagonnetje aan bij de twee renners van Bora-Hansgrohe in de hoop kostbare punten te behalen voor Lotto Soudal.

In de slothectometers nam Aleotti echter de macht, voor de neus van Vanhoucke (tweede) en Uijtdebroeks (derde).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aleotti neemt ook de leiderstrui over van de ritwinnaar van zondag, zijn landgenoot Filippo Fiorelli (Bardiani-CSF-Faizane). Aleotti heeft in de nieuwe stand tien seconden voorgift op Vanhoucke en vijftien op Uijtdebroeks. De Sibiu Tour eindigt dinsdag met twee etappes: een klimtijdrit van 12,5 kilometer en een korte rit in lijn van 98 kilometer.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Cian Uijtdebroeks

Video

Keuze van de redactie