Elise Mertens baalt na uitschakeling op Wimbledon: “Ik wil weer in de top twintig geraken”

Elise Mertens.

Elise Mertens. © BELGA

Elise Mertens (WTA 31) struikelde in de vierde ronde over Ons Jabeur, het nummer twee van de wereld: 7-6 (11-9), 6-4. De 26-jarige Limburgse leverde weer een degelijke partij af, maar zal nog wel met enige spijt terugdenken aan de vijf setballen die ze in de eerste beurt liet liggen.

Op 11-9 eindigde de tiebreak van die eerste set, waarin Mertens dus vijf keer de kans kreeg om het laken naar zich toe te trekken. “Ik weet niet of ik in die fase dingen beter had kunnen doen. Het is niet dat er gemakkelijke shots tussen zaten. (lachje) Maar eigenlijk kan ik me niet al die setballen even goed herinneren.”

Het kantelpunt, toch. Mertens liet Jabeur ook in de tweede set nooit los, maar de 27-jarige Tunesische bleek toch een beetje sterker. “Op cruciale momenten speelde ze misschien net een tikkeltje agressiever. Volgens mij maakt ze ook kans om Wimbledon dit jaar te winnen. Ze heeft heel goede handen, staat na haar zege in Berlijn hier met veel vertrouwen en speelt met veel variatie.”

De Belgische nummer 1 heeft een behoorlijk schizofreen evenement achter de rug. Ze struikelde, knoeide en bibberde in de eerste twee rondes tegen obscure oppositie, ze bloeide open op een moment dat speelsters met naam en faam aan de overkant stonden. In de derde ronde haalde ze voormalig laureate Angelique Kerber onderuit. “Aanvankelijk vond ik echt mijn balans niet. Alleen vechtlust hield me overeind, zeker in de tweede wedstrijd. Maar dan draaide het plots lekker tijdens een dubbelmatch en zo begon ik met veel meer vertrouwen aan mijn duel tegen Kerber. Als ik het hele tornooi bekijk, kan ik niet anders dan tevreden zijn, zeker omdat ik zo’n slechte voorbereiding had doorgemaakt.”

 

 ©  ISOPIX

Mertens staat nu 31ste op de mondiale ranking, maar de duels tegen Kerber en Jabeur suggereren dat ze hoger mag mikken. “Mijn eerste doel is om toch weer in de top twintig te geraken. Ik ben best tevreden over de drie grand slams dit jaar, waar ik telkens de vierde ronde bereikte. Op de andere tornooien acteerde ik te wisselvallig.“

Het programma na Wimbledon ligt nog open. Uiteraard maakt ze in augustus de trans-Atlantische oversteek voor het Noord-Amerikaanse hardcourtseizoen. “Of ik daarvoor nog in Praag ga spelen, weet ik nog niet. Dat hangt er ook vanaf hoever ik hier nog in het dubbelspel geraak. Vorig jaar heb ik dat onderdeel gewonnen, dus ik heb hier wel wat te verdedigen. Moe ben ik alleszins nog niet. Ik heb voor Wimbledon ocharme vier matchen afgewerkt.”

Dierenpark

Mertens meldde zich op de persconferentie met een T-shirt van het Virunga National Park, een Congolees dierenpark dat haar na aan het hart ligt. “We leven hier in een bubbel van luxe, maar dat is ver van overal ter wereld het geval. Zoals je weet ben ik een grote dierenliefhebber. En ik draag liever zo’n T-shirt dan merkkledij.”

 

 ©  ISOPIX

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Elise Mertens

Video

Keuze van de redactie