Wielrennen beloften BK-tijdrijden in Montenaken

Branko Huys looft ploegmaats Alec Segaert en Lennert Van Eetvelt

Branko Huys was de enige Oost-Vlaming in het winnende team Lotto Soudal Development Team. 

Branko Huys was de enige Oost-Vlaming in het winnende team Lotto Soudal Development Team. ©  Geert De Rycke

Een dag na de zege van Luca Van Boven in de Omloop Het Nieuwsblad in Borsbeke veroverde het Lotto Soudal Development Team de Belgische titel in het ploegentijdrijden in het Limburgse Montenaken. Team Elevate p/b Home Solution Soenens, de uittredende kampioen, strandde op 5”, EFC-L&R-AGS pakte brons.

Freddy De Geest

Na een beklijvende strijd trok Lotto Soudal het laken naar zich toe. Branko Huys was de enige Oost-Vlaming in de ploeg met Alec Segaert, Lennert Van Eetvelt, Vincent Van Hemelen, Milan Paulus en Noah Vandenbranden. “We begonnen als losgeslagen wilde stieren aan de chronorit. Die gretigheid zorgde ervoor dat we elkaar aan het kapotmaken waren in de eerste ronde en we dus tijdig moesten bijsturen, wilden we het niet uit handen geven”, verrast de Waaslander met een opmerkelijk verhaal.

“Na vorig jaar was het revanchegevoel bij de ploeg groot, de messen waren geslepen. In een tijdrit over 48 km moet men ook zijn verstand gebruiken. Met tussentijden was ik niet echt bezig. Ik was gefocust op de tijdrit. Op 10 km van de finish kregen we te horen dat we 2” achter lagen. Segaert, die ongelooflijk lange beurten voor zijn rekening nam, en Lennert Van Eetvelt trokken ons over de streep. Van Hemelen en ik bleven aan boord, Paulus en Vandenbranden losten de rol. Met vier eindigen, was noodzakelijk. Dit was een collectief sterke prestatie, maar zonder Alec en Lennert redden we het niet.”

“Winnen is winnen en dus maakt het voor mij geen verschil of het met een kleine of grote voorsprong is. Als ploeg winnen, blijft speciaal en geeft veel voldoening. Na een hoogtestage met Liam Slock in Livigno moet ik de komende weken de vruchten plukken van de harde trainingsarbeid. Woensdag rijd ik de klimkoers in Herbeumont en zaterdag de Omloop van de Zevenheuvelen, wedstrijd van de U23 Road Series. Daarna is er ook nog Kemmel Koerse.”

Na de drie topteams eindigde Acrog-Tormans vierde. De Bataia Brigade, de ploeg van Jari Verstraeten, die in Gavere eremetaal pakte, loste de niet geringe verwachtingen in met een vijfde plaats. Het VDM-Trawobo Cycling Team eindigde als zesde en kon ook met een voldaan gevoel terugkeren.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs