Triatlon BK Kwarttriatlon Kinrooi

Zilver voor Katrien Maes, beloftentitel voor Hannelore Willen

Katrien Maes.

Katrien Maes.© DD

Katrien Maes is in Kinrooi net als vorig jaar als tweede geëindigd op het BK kwarttriatlon. “Gezien de omstandigheden het hoogst haalbare”, vertelde de Zeelse. Hannelore Willen, die als vijfde finishte, mocht bij de beloften net als vorig jaar op het hoogste podium.

Het was Jolien Vermeylen, die het WK in Montreal moest missen na een positieve covid-test, die als eerste uit het water kwam. Charlotte Deldaele kwam bij de wissel als tweede door, gevolgd door Katrien Maes en Hannelore Willen. Eens op de fiets zette Vermeylen fors door. Maes en Deldaele begonnen met anderhalve minuut achterstand aan de loopfinale. Nog eens anderhalve minuut later meldde Willen zich bij de laatste wissel in een groepje van vier achtervolgsters. In de loopfinale maakte Maes nog een stuk van haar achterstand goed, maar het werd net als vorig jaar zilver voor de Zeelse. Voor Willen werd het met haar vijfde plaats de titel bij de beloften. Lotte Vandekerckhove werd zesde, Katrien Claus zevende.

Zilver was het hoogst haalbare

Voor Maes, die een maand geleden nog een vervelende voetblessure opliep, was het de tweede wedstrijd van het weekend. In de ETU Cup in het Nederlandse Holten legde de Zeelse zaterdag beslag op de 29ste plaats. “Toen ik de volgende morgen geen last had van mijn voet, besloot ik ook in Kinrooi van start te gaan. Tegen Vermeylen viel er eigenlijk weinig te beginnen. De wedstrijd van de dag voordien zat duidelijk nog in de benen. Maar ik ben echt tevreden, vooral omdat ik ondanks de mindere voorbereiding toch nog de snelste looptijd kon neerzetten. Maar het fietsen viel omwille van de beukende zijwind ongelofelijk hard uit. Zilver was gezien de omstandigheden echt het hoogst haalbare.”

“Het was mede door de wind een van mijn zwaarste wedstrijden”, vertelde Willen. “Het was jammer dat ik na het zwemmen net de aansluiting miste met Deldaele en Maes. Ik heb dan lang in mijn eentje moeten fietsen tot ik door een trio werd bijgehaald. Met mijn vijfde plaats in het totaal ben ik echter best tevreden. Over twee weken neem ik aan een wedstrijd voor de ETC Cup in Hongarije deel.”(wgo)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs