Standard opnieuw onderuit tegen RWDM (1-2)

 

 ©  BELGA

Tweede oefennederlaag in drie wedstrijden voor Standard. Drie dagen na het verlies tegen STVV (0-2) moesten de Rouches ook de duimen leggen tegen tweedeklasser RWDM (1-2).

Thomas Standaert

Nog altijd geen zomertransfers bij Standard. Nieuwe coach Ronny Deila moet het voorlopig zien te rooien met de spelers waarmee de Rouches vorig seizoen op een dramatische veertiende plaats eindigden. Drie weken ver in de voorbereiding geven zij nog niet de indruk om het tij dit seizoen te kunnen keren. Na STVV (0-2) op woensdag bleek nu ook RWDM te sterk voor Standard.

Na de offensief povere prestatie tegen STVV gooide Ronny Deila het tactisch over een andere boeg tegen de Brusselaars. Voor het eerst koos de Noor met Avenatti en Emond voor twee spitsen. Voor de rest geen Van Damme (knie), Boljevic (spiervermoeidheid) en Shamir (rug) op het veld bij de thuisploeg. Wel van de partij: Mehdi Carcela ... in de tribune welteverstaan. De transfervrije Luikenaar bracht zijn ex-ploegmaats een bezoekje.

Halfweg de eerste helft klom Standard op voorsprong. Met dank aan zijn twee spitsen. Na een inworp legde Avenatti de bal af voor Emond, die overhoeks afwerkte met rechts. Een kwartier later scoorde Ephestion de gelijkmaker na knap voorbereidend werk van Kylian Hazard. Nog voor de rust zette Botella de eindscore op het bord, dankzij weinig doortastend verdedigen van John Nekadio, het jongere broertje van Christian Luyindama.

Op het uur wisselde Deila zijn volledige elftal en bracht hij vooral jong bloed tussen de lijnen. Ook de youngsters slaagden er niet meer in om de nederlaag af te wenden. Maandag vertrekt Standard op stage naar Nederland. Voor Deila is het te hopen dat de versterkingen niet meer té lang op zich laten wachten.

Standard (tot minuut 60): Bodart - Dewaele, Nekadio, Dussenne, Pavlovic - Cafaro, Raskin, Bokadi, Dragus - Avenatti, Emond.

Standard (na minuut 60): Henkinet - Mawete, Ngoy, Sissako, Calut - Canak, Vankerkhoven, Kuavita, El Fanis - Balikwisha, Ntelo.

Doelpunten: 22‘ Emond 1-0, 37’ Ephestion 1-1, 39’ Botella 1-2

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Standard de Liège

Video

Keuze van de redactie