Tienkoppig Club Brugge niet zonder moeite voorbij gretig Beerschot

Jutgla was opnieuw trefzeker voor Club Brugge. ©  BELGA

Club Brugge nam het in de derde oefenpot van de nog prille voorbereiding op tegen een scherp Beerschot. Blauw-zwart kwam al vroeg met tien man te staan na de uitsluiting van Nsoki en kon pas kort voor rust de score openen via Jutgla. Na de pauze mochten bij beide teams heel wat beloften proefdraaien. Beerschot maakte gelijk via een gretige Goossens maar Servais besliste de partij met een prima genomen vrije trap.

Stefan Smet

Blauw-zwart werkte zaterdagmiddag al haar derde oefenduel in amper één week tijd af. Tegenstander van dienst: Beerschot. Coach Carl Hoefkens kon nog geen beroep doen op zijn internationals maar bracht zowaar wel David Okereke aan de aftrap. Bij de bezoekers miste coach Andreas Wieland aanvaller Lawrence Shankland omwille van familiale redenen, Thibaud Verlinden moest dan weer ziek forfait geven. Aanwinst Mardochee Nzita was evenmin van de partij.

De spelers van Beerschot probeerden meteen de visie van hun coach – hoog druk zetten op de tegenstander – consequent uit te voeren en dat leverde ook de eerste doelpoging van de partij op: Baeten waagde zijn kans maar besloot naast. Enkele minuten later stond Club Brugge zowaar met tien man: Nsoki revancheerde zich op Baeten nadat die met een al te drieste tackle uitpakte, de Franse verdediger mocht meteen inpakken.

Nsoki liep tegen een rode kaart aan.  ©  BELGA

Die uitsluiting kwam het samenspel bij de thuisploeg zeker niet ten goede. Al te vaak strandde de Brugse combinaties al in een vroeg stadium. De beste doelkansen waren voor rust dus wel degelijk voor Beerschot. Na een snelle uitbraak bediende Sebaoui de vrijstaande Vaca maar zijn schot ging voorlangs. Even later mocht de Boliviaan nog eens zijn kans wagen maar ook nu leverde dat geen doelpunt op. Een kopbal van Van Den Bergh werd dan weer op de lijn gered.

Iets na het half uur greep Hoefkens al een eerste keer in: Sowah verving de matige Okereke. Die wissel leverde niet meteen een ander spelbeeld op. Het numerieke ondertal woog flink door bij Club, terwijl Beerschot consequent hoog druk bleef ontwikkelen op de tegenstander.

Jutgla toonde evenwel net voor rust dat hij zeer efficiënt is in de zone van de waarheid: de 23-jarige Spaanse aanvaller kopte bij een hoekschop de bal netjes voorbij een kansloze Vanhamel (1-0). Beerschot probeerde meteen terug te slaan maar de vrije trap van Vaca trof het doelkader.

Ruud Vormer kwam opnieuw aan de aftrap. ©  BELGA

Beide coaches wisselden duchtig bij rust. Brugge bracht negen nieuwe spelers tussen de lijnen, enkel Shinton bleef in doel. Bij de bezoekers verscheen ook Vanhamel na rust tussen de palen, Wieland gooide voorts tien frisse en vooral jonge spelers in de strijd voor die tweede periode.

De eerste doelpoging kwam van zo’n jonge Antwerpse belofte: Al Hajoui kneep vanop links goed naar binnen maar zijn schot kon Shinton niet verschalken. Het jonge Beerschot was allerminst onder de indruk en Goossens maakte er zelfs 1-1 van.

Club kon in dat tweede uur amper doelgevaar creëren, daarvoor liep het samenspel bij het jeugdige blauw-zwart ondanks de goede intenties uiteindelijk toch net te stroef. Beerschot bleef dan ook al bij al vlot overeind. Pas helemaal op het einde stelde Club alsnog de zege veilig dankzij een heerlijke vrije trap van de pas ingevallen Servais.

Club Brugge: Shinton, Mata, Nsoki, Otasowie, Meijer, Balanta, Vomer, Nusa, Jutgla, Okereke (32’ Sowah) en Sandra

2e helft: Shinton, Engels, Sabbe, Hautekiet, Mondele (90’ Sylla), Sowah (90’ Vermant), Ricca, Talbi (90’ Servais), Mbamba en Audoor

Beerschot: Vanhamel (75’ Lathouwers) , Van Den Bergh, Matthys, Quirynen, Baeten, Abdullahi, Vaca, Weymans, Rigo, Sebaoui en Radic

2e helft: Vanhamel, Sanusi, Okyere, Koshi, Azzaoui, El Hajoui, Goossens, Muyldermans, Kaissi, Van Himbeeck, Van Steenwinkel en Konstantopoulos

Doelpunten: 52’ Jutgla 1-0, 75‘ Goossens 1-1, 105’ Servais 2-1

Gele kaarten: Baeten, Abdullahi, Vormer en Engels

Rode kaarten: Nsoki

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen