Alejandro Valverde mag het ziekenhuis alweer verlaten na aanrijding op training, 69-jarige man meldt zich na vluchtmisdrijf dan toch bij politie

 

De Spanjaard Alejandro Valverde (41) is tijdens een training in zijn thuisregio Murcia aangereden door een autobestuurder. Dat laat het lokale La Opinion de Murcia weten. Ook twee andere renners die samen met de ex-wereldkampioen op weg waren, waren bij het ongeval betrokken. De automobilist pleegde vluchtmisdrijf, maar meldde zich alsnog bij de politie. De 69-jarige man in kwestie is aangehouden.

Jeroen De Pauw, belga

Het ongeluk vond plaats in de omgeving van Murcia. Movistar meldt dat de 42-jarige Valverde geen breuken of ernstige verwondingen heeft opgelopen. De ploeg zegt dat hij aan het trainen was met een trainingsgenoot, die ook “oké” is.

Valverde bleef enkele uren onder observatie en heeft het ziekenhuis zaterdagavond alweer mogen verlaten. Volgens de krant La Opinion de Murcia zou naast Valverde en zijn trainingspartner nog een derde renner betrokken geweest zijn bij de aanrijding. De bestuurder ging er na het ongeval vandoor, maar heeft zich intussen alsnog gemeld bij de lokale politie. De 69-jarige man werd aangehouden. Volgens getuigen zou hij de wielrenners expres hebben aangereden, omdat ze boos reageerden toen hij in eerste instantie vlak langs ze reed.

Valverde is met zijn 42 jaar een ware veteraan in het peloton. Dit seizoen eindigde hij nog onder meer op de tweede plaats in de Strade Bianche en de Waalse Pijl. In Luik-Bastenaken-Luik finishte de Spanjaard als zevende. Op zijn persoonlijk Instagram-pagina bedankte hij iedereen voor de steun die hij ontving na het voorval. Valverde hoopt op tijd fit te zijn voor de Ronde van Spanje, die op 19 augustus in Utrecht begint.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Video

Keuze van de redactie