Wielrennen  Beloften  Omloop Het Nieuwsblad/Trinity Racing

Siebe Roesems komt boven water: “Covid-19 speelde me danig parten”

Siebe Roesems: “Ik ging de Omloop Het Nieuwsblad verkennen en ontdekte een pittig parcours met een snelle opeenvolging van hellingen.”  

Siebe Roesems: “Ik ging de Omloop Het Nieuwsblad verkennen en ontdekte een pittig parcours met een snelle opeenvolging van hellingen.”  ©  GEERT TRESIGNIE

De Halse belofte Siebe Roesems (21) kijkt reikhalzend uit naar de Omloop Het Nieuwsblad. De zoon van ex-prof Bert Roesems probeert zaterdag de kentering in te zetten nadat Covid-19 zijn voorjaar heeft verpest.

Wim Redant

“Het goede gevoel keerde stilaan terug”, vertelt Siebe Roesems.

“Covid speelde me meer dan me lief was parten. Half februari testte ik positief. Bij sommige renners gaat dat haast onopgemerkt voorbij, maar ik kreeg maandenlang te kampen met de naweeën van dat vieze beestje.”

“Ik ging de Omloop Het Nieuwsblad verkennen en ontdekte een pittig parcours met een snelle opeenvolging van hellingen. Op papier ben ik eerder een renner voor de Ardense koersen, maar ook de Vlaamse koersen zijn wel spek voor mijn bek. Hoe zwaarder en selectiever een koers is, hoe beter ik uit de hoek kom. De combinatie van hellingen en kasseistroken met twee keer de Haaghoek moet in mijn kaart spelen. Ik kijk uit naar deze confrontatie.”

Ook mentaal was het een zware dobber voor het maatje van Remco Evenepoel.

“Na mijn coronabesmetting kreeg ik tot vijf keer toe een verkoudheid te pakken. Ik laste ten einde raad een rustperiode in, al bleken mijn bloedwaarden steeds normaal. Ergens was het wel knap frustrerend dat ik op de sukkel bleek zonder aanwijsbare redenen. Een medisch sluitende verklaring had ik niet. Aan een gebrek aan trainingsijver lag het nochtans zeker niet.”

Aan ambitie ontbreekt het Siebe Roesems niet.

“We zullen als team op het voorplan treden, al starten we zonder kopman met een gelegenheidsploeg. Ik wil met open vizier strijden zoals ik dat gewend ben. Ik ben iemand die graag offensief koerst en hopelijk levert dat vruchten af. Misschien wordt het wel een afvallingskoers. Het ligt in de bedoeling mijn carrière opnieuw op de rails te zetten in afwachting van een vervolg in de Tour d’Alsace.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs