Wielrennen  Beloften

Brem Deman (VDM-Trawobo): “Mijn vorige Omloop bevestigen”

Brem Deman 

Brem Deman ©  GEERT TRESIGNIE

Opwijkenaar Brem Deman staat voor een druk weekend. Zaterdag rijdt hij de Omloop Het Nieuwsblad en zondag het BK tijdrijden per ploeg.

Met de examens Sport en Beweging in de Brugse sportschool achter de rug verschuift het accent helemaal naar de koers. “Vorig jaar kwam ik in de Omloop Het Nieuwsblad goed voor de dag”, zegt Deman. “Ik wil zaterdag mijn vorige Omloop nu bevestigen. Het wordt wel een pittige koers over een hertekende omloop en ook met een nieuwe aankomstplaats in Borsbeke. De afstand werd wel wat ingekort, maar een makkelijke koers wordt het zeker niet. Het is een typische Vlaamse klassieker die me wel moet liggen. Ik bleef tijdens de examens wel trainen, maar zit uiteraard wel eerder in een opbouwfase dan in een piekperiode. Voor vele renners is de Omloop een hoofddoel. Het wordt dus best wel dringen voor een plaats in de schijnwerpers.”

Zondag trekt Deman met VDM-Trawobo naar Montenaken.

“We werkten in tegenstelling tot andere ploegen niet specifiek toe naar dit BK. Vorig jaar finishten we als elfde. Na mijn vierde plaats in de testtijdrit van Borlo groeide mijn geloof in eigen kunnen in een tijdrit. In een ploegentijdrit komt het er uiteraard ook op aan om elkaar te vinden. Het komt erop aan om tegen het plafond aan te leunen van de vierde renner en zeker elkaar niet naar de verdoemenis te rijden. De sterkste renner mag wel de langste beurten voor zijn rekening nemen, maar mag de maats niet boven hun toeren stuwen. Dat het BK daags na de Omloop wordt gereden, is uiteraard verre van ideaal.“ (rwd)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs