Eerste soldendag zonder coronaregels in Antwerpen: “Rustiger dan verwacht”

De start van de solden verliep relatief rustig. 

De start van de solden verliep relatief rustig. © Jeroen Hanselaer

Antwerpen -

Op 1 juli schijnt (normaal gezien) de zon, begint de vakantie én gaat de koopjesperiode van start. Na twee jaar corona begonnen vrijdag de eerste solden zonder restricties.

“Goed dat we vroeg gekomen zijn, want om 10u zat Zara al stampvol”, zegt Sabrina Zine (23). Omdat het de eerste soldendag was, deden verschillende winkels op de Meir de deuren vroeger open. “We zijn ons aan het voorbereiden op de vakantie en hebben gewacht op de solden”, zegt Jihad Ajjaji (27). “Het is een opluchting dat we geen rekening moeten houden met de verschillende maatregelen. Er zijn ook geen lange wachtrijen bij de pashokjes bijvoorbeeld. Het is tof om samen met je vrienden langs de winkels te passeren. We hebben nu al een paar winkels gedaan, zoals je aan onze zakken kan zien, en nu gaan we nog even langs Footlocker”, zegt Jihad.

Jihad (met roze hoodie) samen met zijn vrienden.

Jihad (met roze hoodie) samen met zijn vrienden. © Jeroen Hanselaer

Céline Hemerijck (23) komt uit Torhout en gaat later die avond naar de Foute Party. ”We combineren het met een winkeluitstap naar de Meir, waar we normaal niet komen. Het is eens iets anders”, aldus Céline.

Céline (met zonnebril) en haar vrienden zijn helemaal klaar voor de Foute Party.

Céline (met zonnebril) en haar vrienden zijn helemaal klaar voor de Foute Party. © Jeroen Hanselaer

“Corona ligt al lang achter mij. Het is niet de eerste keer dat ik weer ga shoppen want tijdens de pandemie ging ik naar landen zoals België waar de maatregelen reeds sneller versoepeld werden”, zegt de Nederlandse Martin Bosveld (23).

De eerste soldendag verliep rustiger dan velen hadden verwacht. “Ik vind het raar dat het zo rustig is. Ik steek het op het weer”, lacht Alae Freyhat (20), dienster in Bistro René. (vip)

 

Alae verklaart de rustige opkomst aan de hand van het weer.

Alae verklaart de rustige opkomst aan de hand van het weer. © Jeroen Hanselaer

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs