District viert 29 huwelijksjubilarissen. Pierre Somers en Irène Verschueren vieren hun platina bruiloft.

Pierre Somers en Irène Verschueren gezellig aan tafel met districtsburgemeester Koen Palinckx, dochter Monique en schoonzoon Jan. 

Pierre Somers en Irène Verschueren gezellig aan tafel met districtsburgemeester Koen Palinckx, dochter Monique en schoonzoon Jan. © Marc Wouters

Ekeren -

Het districtsbestuur viert traditioneel de echtparen die 50, 60, 65 en meer gehuwd zijn. Donderdag werden Petrus (Pierre) Somers en Irène Verschueren extra in de bloemetjes gezet. Zij zijn 70 jaar getrouwd en vieren dus hun platina bruiloft.

In het Hof Ter Delft ontvangt het districtsbestuur 29 huwelijksjubilarissen op de koffie.

In het Hof Ter Delft ontvangt het districtsbestuur 29 huwelijksjubilarissen op de koffie. © Marc Wouters

Pierre (91) en Irène (89) leerden elkaar kennen op het werk bij de voormalige chocoladefabriek Meurisse. Ze huwden op 5 mei 1970. Pierre is afkomstig uit Berendrecht en Irène bracht in Deurne haar jeugd door. Omdat Pierre intussen aan de haven werkte, koos het jonge paar Berendrecht als hun woonplaats. Ze kregen 4 kinderen. Na de geboorte van de tweeling verhuisde het gezin naar Ekeren-Donk.

Districtsburgemeester Koen Palinckx en de districtsschepen Annemie Plompen en Mick De Maere ontvangen het platina echtpaar.

Districtsburgemeester Koen Palinckx en de districtsschepen Annemie Plompen en Mick De Maere ontvangen het platina echtpaar. © Marc Wouters

Op reis gaan met heel het gezin, was een jaarlijkse traditie. “We trokken naar Zuid-Frankrijk, Normandië en het Gardameer”, vertelt Irène. “Als de kinderen uit huis waren, kozen we voor het vliegtuig.” Pierre is een fervente verzamelaar van postzegels, vooral de zeldzame exemplaren. Irène houdt van fijn handwerk.

Districtsburgemeester Koen Palinckx en de districtsschepenen Annemie Plompen en Mick De Maere overhandigden het platina paar de wensen van het vorstenpaar. Ze kregen een medaille en een oorkonde ontworpen door graficus Frank-Ivo Van Damme. Zijn echtgenote Joke van den Brandt, wereldautoriteit op het gebied van kalligrafie, tekende hun namen op de oorkonde.

In totaal werden in Hof ter Delft 29 koppels gehuldigd: 16 gouden, 9 diamanten, 3 briljanten en 1 platina jubilarissen. (mawo)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs