VOETBAL 1STE PROVINCIALE EXCELSIOR ZEDELGEM

Wim Vanhove (Zedelgem): “Amusement komt op de eerste plaats”

De nieuwe aanwinsten vlnr: Bijade Boucherim, Nordin Behaeghel, Thibault Degomme, Mackim Joos, Harry Hollevoet, Johan Vandevelde, Guillaume Tanghe en Yarrith Maes. 

De nieuwe aanwinsten vlnr: Bijade Boucherim, Nordin Behaeghel, Thibault Degomme, Mackim Joos, Harry Hollevoet, Johan Vandevelde, Guillaume Tanghe en Yarrith Maes. ©  RUDY DECLERCK

Vrijdagavond stelde Excelsior een pak nieuwe aanwinsten voor in het Oud Gemeentehuis in Varsenare. Voorzitter Wim Vanhove beet de spits af, met de nadruk op de familieclub die Zedelgem altijd was en als troef uit blijft spelen.

Benny Lingier

“Dit is mijn vijftiende seizoen als voorzitter, mijn 32ste als lid”, stak hij van wal. “Belangeloos, nooit eerder heetten we zoveel nieuwe spelers welkom. Samen kweken we er opnieuw een goeie bende van in onze familieclub. Dat blijft van het grootste belang”, aldus de advocaat-curator. “Amusement staat op één, we tellen ruim 300 voetballende leden.”

Danny Meulemeester stelde het bestuur voor, Omer Dumalin gaat zijn slotseizoen in, de trainersstaf met T1 Marc Calleeuw, T2 Tom Van Hulle en keepertrainer Sam De Jaeghere blijft onveranderd. Enkele nieuwe speerpunten zijn onder andere Mackim Joos, Yarith Maes, Harry Hollevoet, Nordin Behaeghel (back to the roots vanuit Rumbeke), Thomas Depoorter en Guillaume Tanghe. “Amusement overheerst”, herhaalde T1 Calleeuw het devies van zijn voorzitter. “Acht jaar ben ik T1, maar met een krappe kern moeten we klare afspraken maken en onze plichten nakomen. Flauwe excuses tellen niet, ik wil met de sportieve staf ernstig werk afleveren. Het groepsgevoel moet blijven, dé kracht van Excelsior, waarbij discipline het hoofdwoord vormt.”

Harry Hollevoet (ex-KM): “Bouwen aan deftig team”

Calleeuw staat voor een enorme uitdaging: “Veel talent en veel ervaring maar het wordt door de exit van een lading spelers een totaal nieuw team. De ervaring van jonge kerels bundelen we aan het enthousiasme van jonge leeuwtjes. Zij moeten de toekomst verzekeren en het talent van het aanstormende talent helpen ontwikkelen.”

Daar heeft Harry Hollevoet (30), ex-KMT, geen probleem mee. “Uitbollen is geen optie”, aldus een razend scherpe flankspeler. “Ik kon gerust basisspeler bij KM blijven, maar de club kende alle begrip voor mijn situatie, beroepsmatig en met onze kindjes. Dit wordt wennen aan het ander niveau, maar we bouwen een deftig team. Mij maakt het niets uit of ik rechts of links op de flank uitgespeeld word.”

Simpel belletje

Een andere opmerkelijke pop up is Mackim Joos (29). Tot twee jaar geleden voetbalde hij onder het regime van Jannes Tant bij RC Gent. “Ik woon in Zedelgem, de vakantiewoningen zijn af en ik wil me honderd procent geven op wandelafstand van het veld. Centraal achterin kan ik een paar seizoenen doorgaan. Ik verzorgde me, want in de periode zonder voetbal kwamen er amper twee kilo bij. Een simpel belletje van Sam De Jaeghere volstond. Druk ondervind ik niet, we snijden een nieuw hoofdstuk aan”, besloot Joos.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs