Wielrennen Elite met en zonder contract zaterdag profs in Zele

Kenneth Caethoven wil de kentering inzetten

Kenneth Caethoven (Minerva Cycling Team) kon de verwachtingen dit seizoen nog niet inlossen. Zaterdag hoopt hij voor eigen volk de kentering in te zetten.

“Het seizoen heeft nog niet gebracht wat ik ervan had gehoopt”, geeft Caethoven toe. “De voorbereiding liep naar wens maar op stage in Mallorca kreeg ik in januari corona. Dat heeft me lang parten gespeeld. In heel wat koersen liep het echt voor geen meter en in de wedstrijden waarin het beter ging, had pech of miste ik door mijn eigen schuld de goede vlucht. Ik geef toe dat de mindere dagen het dit seizoen al hebben gehaald op de betere.”

Maar Caethoven zou Caethoven niet zijn mocht hij niet blijven knokken en hopen op beterschap. “Mentaal zit ik zeker niet in een dip. Ik werk sinds kort deeltijds in Decathlon. Dat helpt om af en toe de knop eens te kunnen omdraaien en niet altijd met koers bezig te zijn. Ik denk dat ik zo de ideale combinatie heb gevonden om me te ontwikkelen.”

Van de Minerva ploegleiding blijft Caethoven alle vertroouwen genieten. Ook zij geloven dat de kentering er zal komen. “Op het BK in Middelkerke koerste ik heel lang mee. Ik hield er een goed gevoel aan over. Het zou leuk zijn om dat gevoel nu ook in mijn eigen dorp een verlengstuk te geven. Twee jaar geleden kon ik al eens winnen in Zele. Natuurlijk zal het niveau zaterdag wat hoger liggen. Maar ik verwacht ook geen echte toppers aan de start. Alleen Lawrence Naesen zou als man uit de streek wel afzakken. Maar de meeste andere profs leggen er nu de riem wel even af. Dat opent mogelijkheden.” (ive)

Start om 13.30 uur, afstand 154 kilometer (12 ronden). Verzekerde deelname van Minerva Cycling Team, Tarteletto-Isorex, S-Bikes Doltcini, Lawrence Naesen en een sterke Australische selectie.

Start en aankomst: Wijnveld (Zele-Durmen).

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs