Wielrennen Juniores BK ploegentijdrijden

Michel Geerinck gaat met Avia-Rudyco voor vier op een rij

Coach Michel Geerinck (Avia-Rudyco) bereidde zijn juniores optimaal voor om zondag hun nationale titel op het BK ploegentijdrijden te verlengen.

“Dit zal mijn vierde BK zijn samen met Avia-Rudyco. De vorige drie wonnen we, uiteraard willen we die traditie voortzetten.” Geerinck heeft er vertrouwen in. “Ik denk dat we dit seizoen met de sterkste lichting ooit zitten. Mannen als De Schuyteneer, Verbrugghe en Van den Haute zijn echte toptalenten. De anderen moeten daar weinig voor onderdoen. Maar in een ploegentijdrit is niet het individuele talent maar wel de manier waarop je samen rijdt belangrijk. Zo klopten we met onze ploeg ooit het zogezegd onklopbare Acrog waar toen ene Remco Evenepoel reed. Maar we haalden het dankzij ons collectief”, vertelt Geerinck die ook dit BK intensief voorbereidde.

“Omdat alles een kwestie van trainen is. Ik volgde hetzelfde scenario als de voorbije jaren. Niet meer maar ook niet minder. Ik zag heel veel enthousiasme, het radertje draaide perfect. Maar er mag natuurlijk niks tegen zitten. Want ik weet dat onze aanpak intussen ook al door andere teams gekopieerd werd.”

Op lange termijn ziet Geerinck ook vanuit de huidige lichting renners doorstromen naar het profpeloton. “Een gouden generatie zoals het Waasland die enkele jaren geleden had met kleppers als Van Moer, Verschaeve, De Pestel, Herregodts en Weemaes krijgen we allicht niet meer. Maar de aanpak van Rudyco zal ook renderen. We brengen de beste renners met de juiste mentaliteit samen. Zij moeten niet meer tegen elkaar rijden om in selecties te raken maar ze stimuleren elkaar om de lat telkens weer wat hoger te leggen.” (ive)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs