Voetbal 3de Afdeling A VV SV Anzegem

Jonas Uytterhaegen (SV Anzegem): “Beter om te stoppen op een hoogtepunt”

Jonas Uytterhaegen hangt zijn handschoenen aan de haak. 

Jonas Uytterhaegen hangt zijn handschoenen aan de haak. ©  VDB

Drie seizoenen voetbalde doelman Jonas Uytterhaegen bij SV Anzegem en hij had een belangrijk aandeel in de hoogtepunten van de club. Ondanks verschillende aanbiedingen besliste hij om te stoppen met voetballen. Het voetbal was trouwens nog moeilijk te combineren met zijn job.

“In januari lichtte ik het bestuur van Anzegem in dat ik de club zou verlaten, maar op dat moment dacht ik zeker nog niet aan stoppen”, geeft Jonas Uytterhaegen toe. “Er kwam nog één en ander op mijn pad, maar ik wilde ook niet te diep zakken in provinciale. Met mijn 34 jaar was ik fysiek nog helemaal in orde en ik kon zeker nog een paar seizoenen doorgaan. Ik heb lang getwijfeld, maar toen ik op het werk mooie opportuniteiten kreeg, vond ik het beter om te stoppen op een hoogtepunt.”

Veel vrienden

“Mijn loopbaan werd gelanceerd in Harelbeke, waar ik debuteerde in het eerste elftal. Mijn voetbalverhaal kreeg een vervolg bij Racing Waregem, Meulebeke, Wevelgem, Oudenaarde en Anzegem”, vertelt Uytterhaegen. “Mijn mooiste herinnering? Bij elke club hield ik er vooral veel vrienden aan over en overal word ik nog altijd warm onthaald en dat is heel belangrijk voor mij. Toen ik tekende voor Anzegem was de ploeg gepromoveerd naar eerste provinciale. Wij speelden een sterk seizoen en dat werd bekroond met de promotie naar derde afdeling. Door corona werd het een korte kennismaking, maar vorig seizoen mochten wij daar echt van proeven. Het werd een lastig jaar en door een schouderblessure was ik zelfs een tiental weken buiten strijd. De laatste maanden geraakte ik echter weer fit en met het behoud werd onze doelstelling bereikt.” (ids)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs