Voetbal 2de provinciale

Doelman Mathieu Vanderschaeghe aan de deur gezet bij SC Zonnebeke

Thibaut Vanhoutte en Mathieu Vanderschaeghen (rechts). 

Thibaut Vanhoutte en Mathieu Vanderschaeghen (rechts). ©  VDB

Het naar tweede provinciale gedegradeerde SC Zonnebeke zette onverwacht doelman Mathieu Vanderschaeghe aan de deur. Maxime Coffyn zal in het nieuwe seizoen onder de lat staan.

Ondanks de degradatie keepte Mathieu Vanderschaeghe een goed seizoen en er was veel belangstelling. “Ik kon naar een paar nationalers, waaronder Roeselare-Daisel. Na het seizoen polste Rumbeke en ik heb toen in Zonnebeke eerlijk gezegd dat ik eens zou gaan luisteren. Ik besloot toch te blijven, tot ik vorige week gebeld werd om langs te komen. Er zijn harde woorden gevallen, want ik kreeg te horen dat ik weg moest en niet meer welkom was. Ik kreeg een pak verwijten, maar allemaal weinig ter zake. Ik was er amper een jaar, maar ik was wel kapitein en zette mij hard in. Ik neem de club vooral kwalijk dat ik dit nieuws nu pas kreeg. Ik had anders bij Rumbeke kunnen zitten, maar daar trokken ze intussen Olivier Djerdi als extra keeper aan. Ik heb even genoeg van het voetbal als speler, maar tekende intussen wel bij Deinze als jeugdtrainer.”

Ook exit Pieter-Jan Sabbe

Eerder vertrok ook keeperstrainer Pieter-Jan Sabbe bij Zonnebeke. “Ik ken Mathieu al lang en werkte goed samen met hem. Ik deed het bij Zonnebeke vooral voor hem en vind het jammer dat het nu afloopt voor ons hier”, zegt Sabbe, die vorig seizoen bij Moeskroen zat. “Ik had er een mooie periode. Wel jammer dat de club failliet ging. Er waren andere mogelijkheden, maar niet de juiste. Na negen jaar volgt er nu voor het eerst geen voorbereiding voor mij. Dat wordt wennen, maar ik heb nog mijn werk bij de bond en aan mijn Pro Licence.”(kv)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs