Wielrennen vrouwen BK-ploegentijdrijden

Multum Accountants Ladies CT met zorgen

Cycling Team Houtland-Westhoek bijt zondagmorgen de spits af in het BK-ploegentijdrijden bij de vrouwen-jeugd. Kort na de middag leggen de elite-vrouwen hun chronorit af op Limburgse wegen.

In Montenaken staan er bij de vrouwen-jeugd tien ploegen aan de start. Naast CT Houtland-Westhoek zijn dat Team Off Road Wilink-Brussels Cycling, Bingoal WB Ladies, Avia-Rudyco CT, Onder ons Parike, Maes CT Glabbeek, Gaverzicht-BE Okay-AGS, Van Moer Logistics CT, Acrog-Tormans en Doltcini-Van Eyck Sport-Animotion Dames Junioren Team.

Bij de elite staan er slechts zes ploegen aan de start en is het aantreden van de topfavoriet Multum Accountants Ladies Cycling Team zeer onzeker. “Vier van onze effectieven zijn uitgevallen”, zegt voorzitter Jos Coolens, die twijfelt of zijn ploeg aan de start verschijnt. “We kunnen het ons niet veroorloven om af te gaan. Vrouwen die weinig of geen ervaring hebben in deze discipline kun je niet de weg opsturen. Vrijdag check ik de beschikbaarheid van mijn rensters en evalueren we de blessures van de pechvogels. Na het BK en de Lotto Belgium Tour kregen we veel positieve reacties. We waanden ons even in de wielerhemel, maar kwamen na de verschillende zware valpartijen in de hel terecht. Op dit ogenblik is het behelpen en puzzelen. Dit BK was voor ons een doel, maar wellicht draait het op niets uit.”

Bingoal-WB Ladies, Keukens Redant CT, KDM-Pack Cycling Team, S-Bikes Dotcini en Lotto Soudal Ladies staan aan de start. (fdg)

PROGRAMMA

11.00 uur: vrouwen-jeugd, 21 km, 11.26 uur: nieuwelingen, 24 km, 12.28 uur: junioren, 24 km, 13.14 uur: vrouwen-elite, 24 km, 13.45 uur: elite 2/beloften, 48 km.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs