Wielrennen beloften Omloop Het Nieuwsblad in Borsbeke

Aaron Van Der Beken voor het eerst aan de start van de Omloop

Aaron Van Der Beken: “Door ziekte kon ik nog niet op mijn juiste waarde getaxeerd worden.” 

Aaron Van Der Beken: “Door ziekte kon ik nog niet op mijn juiste waarde getaxeerd worden.” ©  Marc Van Hecke

Pech loopt als een rode draad door het seizoen van Aaron Van Der Beken (21). De renner van Lotto Soudal U23 begon sterk aan het seizoen, maar werd ziek in het Circuit des Ardennes. Tegen beter weten in stond Aaron toch aan de start van La Petite Doyenne, maar ook daar haalde hij het einde niet. Vanaf de Omloop Het Nieuwsblad is het tijd om te oogsten voor de Horebekenaar.

Freddy De Geest

“Door ziekte kon ik nog niet op mijn juiste waarde getaxeerd worden”, zegt Aaron aan de vooravond van zijn eerste Omloop Het Nieuwsblad. “Ik reed die koers nog nooit, maar uiteraard ken ik het parcours wel. Koersen in mijn eigen streek motiveert en prikkelt. Van een verkenning heb onthouden dat er op dit parcours serieus strijd kan geleverd worden. De combinatie van hellingen en kasseien kan voor vuurwerk zorgen. In deze koers verdedigen we de leidersplaats van Jelle Harteel, maar er is meer. We staan ook op kop in het ploegenklassement en dat willen we zo houden.”

De Giro d’Italia Giovani U23 stond hoog op het verlanglijstje van Van Der Beken, maar Aaron werd niet weerhouden voor de Italiaanse rittenkoers. “In de aanloop naar de Baby-Giro reden we vijf Italiaanse voorbereidingswedstrijden. In alle vijf liet ik een stek bij de eerste twintig optekenen met een zesde plaats in de Coppa del Pace en een achtste plaats in de Coppa Zappi als uitschieters. Het volstond niet voor een selectie, maar daar heb ik me overgezet. Lennert Van Eetvelt eindigde er tweede, William Junior Lecerf vierde. Als ploeg hebben we er schitterend gepresteerd.”

Van Der Beken (21) is nu fulltime wielrenner. “In maart stopte ik met studeren. Deeltijds werkte ik in de fietsenzaak van Rik Verbrugghe, maar dat hoofdstuk is afgesloten. Ik zet alles op de koers. Vorige week trainde ik met Arno Claeys in de Ardennen. Iedere kans die zich aandient, moet ik benutten om me in de kijker te fietsen. Te beginnen nu zaterdag al in de Omloop Het Nieuwsblad. Daarna volgen de klimkoers in Herbeumont en de volgende manche van de U23 Road Series, de omloop van de Zevenheuvelen. Gespaard blijven van tegenslagen zou wel eens mogen. Ik heb nood aan enkele wedstrijden op dit niveau om naar mijn beste conditie op te klimmen.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs