Voetbal Vriendschappelijk SK Deinze

SK Deinze oefent zaterdag tegen Union Sint-Gillis

SK Deinze werkt zaterdag zijn eerste oefenduel af. De Tigers spelen op eigen veld tegen Union Sint-Gillis. De aftrap is om 14 uur.

Het wordt bij SK Deinze een weerzien met verdediger Viktor Boone die in het tussenseizoen naar de Brusselse club is vertrokken. Coach Takahisa Shiraishi zal beroep kunnen doen op een meerderheid van de acht nieuwkomers Gonzalo Almenara Hernandez (FC Algeciras, Spanje), Rousseau De Poorter (SV Zulte Waregem), Achraf El Bouchataoui (FC Feyenoord, Nederland), Mamadou Koné (AS Eupen), Ignacio Miras Blanco (Réal Balompédica Linense, Spanje), Sergio Duenas Ruiz (RCD Mallorca, Spanje), Kenneth Schuermans (Lierse Kempenzonen) en David Winke (FC Keulen, Duitsland).

De supporters van SK Deinze reageerden de voorbije dagen teleurgesteld op het vertrek van Lennart Mertens. Sportief directeur Adrián Espárraga beloofde enkele weken geleden dat hij een grote financiële inspanning zou leveren om te proberen zijn topschutter te behouden. Het was voor veel aanhangers dat ook even slikken dat Mertens naar reeksgenoot Club NXT is vertrokken. De supporters stellen zich de vraag of de sportieve staf de hoge ambities van de club zal kunnen inlossen.

Hetzelfde geldt voor de belofte om de plaatselijke verankering te behouden. De meerderheid van de nieuwkomers zijn buitenlanders. Dit staat in schril contract met het vertrek van de volledige centrale Belgische as. Die bestond uit de sterkhouders Viktor Boone, doelman Tom Vandenberghe, Youssef Challouk en Lennart Mertens. (jp)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs