Wielrennen beloften Omloop Het Nieuwsblad in Borsbeke

Arno Claeys wil zich in de kijker rijden: “Vertrouwen getankt in de Vogezen”

Arno Claeys: “De pech mag nu eens ophouden.” 

Arno Claeys: “De pech mag nu eens ophouden.” ©  Marc Van Hecke

In de aanloop naar een belangrijk weekend trok Arno Claeys (Team Elevate p/b Home Solution Soenens) met Aaron Van Der Beken (Lotto Soudal) voor vijf dagen naar de Ardennen om de trainingsintensiteit wat aan te zwengelen. Dit weekend rijdt de jongere broer van Dimitri én de Omloop én het BK-ploegentijdrijden. Vorig jaar trok Team Elevate p/b Home Solution Soenens aan het langste eind.

Freddy De Geest

De tiende plaats in de Strade Bianche was hoopvol in de aanloop naar de Giro d’Italia Giovani, maar toen werd Arno Claeys ziek. “Zo miste ik de Giro en dat was zuur. Pech mag nu wel eens ophouden. Dat ik in de Tour du Pays de Montbéliard in de Vogezen, zonder specifieke training, achtste eindigde in het klassement toont aan dat de basis in orde is, maar ik nog niet top ben. Wat dat betreft, moeten de trainingen in de Ardennen me deugd gedaan hebben. Op papier moet het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad me liggen. Mijn broer Dimitri won er twee keer en eindigde er ook nog een paar keer op ererang. Zijn voetsporen drukken zou mooi zijn, maar de concurrentie is niet min”, zegt Arno met veel overtuiging.

“Een Belgische titel in het ploegentijdrijden is mooi, maar als ik mag kiezen wil ik liever zaterdag in de Omloop een mooi resultaat neerzetten. Dat spreekt meer tot de verbeelding. Het betekent niet dat ik me zondag niet dubbel ga plooien om de Belgische titel binnen te halen. Dat we een dag voor het BK-ploegentijdrijden de Omloop rijden, zal geen sporen nalaten. Vorig jaar hebben we intensief naar het BK-ploegentijdrijden toegewerkt. Toen plukten we de vruchten van doelgerichte trainingen. Nu was het wat minder omdat de kalender zo vol zit. De coronapandemie deed de rest. Voor ons, maar ook voor andere teams was het vaak behelpen. We hebben een sterk team en mogen hopen op een mooi resultaat.”

Claeys (22) werd vorig jaar al gelinkt aan Sport Vlaanderen-Baloise en dat is nu opnieuw het geval. “ Ik weet dat ik het in mij heb, maar ik moet eens de kans krijgen om een tijd gezond te blijven. Als dat lukt, zal ik regelmaat tonen en op die manier proberen om de profteams te overtuigen om me een kans te geven. We snijden nu een belangrijke periode aan waarin ik hoop dat ik van tegenslagen gespaard blijf.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs