Wielrennen  Beloften BK Ploegentijdrit

TItelverdediger Kevin Hulsmans: “Het wordt spannend”

Kevin Hulsmans.

Kevin Hulsmans.© TP

Zondag trekt ploegleider Kevin Hulsmans met Team Elevate p/b Home Solutions Soenens naar Montenaken waar het Denderhoutemse team haar titel verdedigt.

Kevin Hulsmans moest aan zijn tijdritploeg sleutelen na het afhaken van Gust Lootens, maar heeft een stevig zestal waarmee de nationale titel verdedigd kan worden.

“Het wordt wellicht razend spannend met een tweestrijd tussen onze ploeg en Lotto-Soudal als meest verwachte scenario. In feite kroonden we ons twee jaar op rij tot nationaal ploegentijdritkampioen. Twee jaar geleden wonnen we in Zolder de tijdrit, toen officieus het BK. Vorig jaar gaven we Lotto-Soudal het nakijken.”

“Dit jaar werkten we minder nadrukkelijk toe naar dit BK. We reden twee weken geleden nog de Baby Giro waardoor de voorbereiding op het BK wat op de achtergrond verhuisde.”

Secondenspel

Hulsmans gelooft in zijn team, maar houdt een slag om de arm. “Vorig jaar namen we ruim afstand van Lotto-Soudal. Nu zie ik een meer evenwichtige titelstrijd. De renners van beide ploegen liggen stuk voor stuk in balans. Ik denk dat het een secondenspel wordt. Het is wel ongelukkig dat het BK daags na de Omloop wordt betwist. Hopelijk blijven we zaterdag gespaard van valpartijen. We hadden dit seizoen pech met onder meer corona als boosdoener. Ons seizoen krijgt dan ook nog geen onverdeeld positieve quotering.”  (rwd)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs