Kaatsen  1ste Nationale Michiels Kerksken/Grimminge

Klassieker in Kerksken, Grimminge vecht voor behoud

Zondag ontvangt landskampioen Kerksken uitdager Baasrode voor de Vlaamse ‘Classico’ terwijl Grimminge in de degradatiestrijd een zege beoogt tegen Maubeuge.

Nicolas Nantel telt met Kerksken twee punten achterstand op Thieulain, maar gooit de handdoek nog niet. “We zijn op onze hoede voor Baasrode dat in een goede dag iedereen kan kloppen, maar ook wel eens in een dipje zit. We werden de jongste weken geplaagd door blessures. Zelf sukkel ik met een spierscheur in de schouder waardoor ik nog onzeker ben voor zondag. Ook Sam Brassart en David De Vits spelen al weken op halve kracht. Als ik speel, dan zeker niet als achterman. De leeftijd van onze ploeg begint te wegen terwijl naast de competitie ook de toernooien van Aalst, Sirault, Maubeuge en Braine-le-Comte eraan komen. Ik stel vast dat wel meerdere clubs met blessures kampen. De deviërende kaatsballen spelen daarbij wellicht een rol. Thieulain leidt de dans, maar in de play-offs blijft alles mogelijk.”

De Grimmingse voorzitter Gilbert Gommers is zondag als gastheer voor Maubeuge. “We hadden tegenslag met de blessures van Olivier Carton en Bryan De Schuyteneer die vier weken aan de kant stonden. Onze jonge talenten Brent Viaene en Rune De Bruyn zaten dan weer in volle examenperiode. Hopelijk blijven we nu gespaard van blessures. We blijven ijveren voor de top-8. In de play-downs redt alleen de winnaar zijn hachje terwijl de nummer twee barrage speelt en de twee overige ploegen rechtstreeks degraderen. Thuis kunnen we steeds iets meer. We willen Maubeuge kloppen.” (rwd)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs