Ook voor Greet Minnen zit Wimbledon erop: “Kirsten mag haar volley nu aan mij geven”

Greet Minnen.

Greet Minnen. © BELGA

Exit voor Greet Minnen in Wimbledon. Minnen (WTA 88) kon slechts één set weerstand bieden Qinwen Zheng (WTA 52), een van de aanstormende talenten van het vrouwentennis: 6-4, 6-1. Twee uur later werd ze ook uitgeschakeld in het dubbelspel. “Dit was niet de dag waarop ik had gehoopt.”

Marc Vermeiren in Wimbledon

De atletische Zheng is, onder meer drijvend op een sterke service, aan een opmars bezig. Op Roland-Garros schakelde ze Simona Halep uit, op Wimbledon was ze te sterk voor Sloane Stephens, twee voormalige grand slam-primussen. In Parijs had ze ook al met overmacht onze landgenote Maryna Zanevska geklopt, die toen verklaarde dat Zheng haar sterkste tegenstander van dit jaar was geweest. “Dat is zeker iemand waarmee we de volgende jaren rekening moeten houden. En op hardcourt zou ze met haar manier van spelen nog beter uit de verf moeten kunnen komen.”

Minnen vocht in de eerste set nog terug van 5-2 naar 5-4, maar dan maakte Zheng het droog af. In de tweede set won de 24-jarige Antwerpse nog wel het openingsgame, maar dan nam haar tegenstander helemaal over. “Ik heb vooral minder geserveerd. Zheng speelt een heel sterke match, zij serveerde veel beter dan ik. Waardoor ik constant onder druk stond.”

Meer nog dan deze nederlaag zal Minnen haar tweede passage op Wimbledon koppelen aan de winst tegen Garbine Muguruza, voormalige winnares en nummer tien van de wereld. “Dat blijft de mooiste zege uit mijn loopbaan, maar het is na zo’n prestatie niet makkelijk om de switch te maken. Je moet er de dag nadien terug staan. En dat is niet helemaal gelukt zoals gehoopt. Hieruit moet ik zeker leren. In deze sport gaat het nu eenmaal heel snel. Het is altijd opnieuw beginnen tegen een totaal andere tegenstander.”

Minnen reist weer af naar België, waar ze een tiental dagen vakantie neemt. “Zonder racket, weg van de baan. Al blijf ik natuurlijk nog wel mijn conditie onderhouden. Nadien begin ik weer te trainen voor de Amerikaanse hardcourtevenementen.”

Flipkens

Wimbledon 2022 staat qua Belgen ook in het teken van het afscheid van Kirsten Flipkens. “Ik heb Kirsten pas de jongste jaren goed leren kennen. Ik heb enorm veel respect voor haar carrière, maar ook voor haar persoonlijkheid. Net zoals alle andere Belgen kom ik heel goed overeen met Kirsten. Als dubbelspeelster zullen we ze sowieso nog tegenkomen op het circuit. En als ze dan toch stopt, mag ze haar volley aan mij geven. Ze was echt een unieke speelster. Puur qua talent, qua balgevoel hoort zij bij de absolute top. Ik droom ooit zo goed te worden qua touch.”

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Wimbledon

Video

Keuze van de redactie