Trappistenjogging kiest dit jaar Feestvarken vzw als goed doel

Stijn Verhaegen van Play & Sport, Nele Kerkhof van De Dennen, Koen Hendrickx van Feestvarken vzw, Carl Mintjens van Meubelen en Maatkasten Mintjens, Tineke Leffelaer van Feestvarken en Mick Van Der Elst van Play & Sport. 

Stijn Verhaegen van Play & Sport, Nele Kerkhof van De Dennen, Koen Hendrickx van Feestvarken vzw, Carl Mintjens van Meubelen en Maatkasten Mintjens, Tineke Leffelaer van Feestvarken en Mick Van Der Elst van Play & Sport. ©  kristin matthyssen

Malle -

Het is goed op tijd, maar Play & Sport heeft al het goed doel voor de Trappistenjogging van zondag 2 oktober gelanceerd. Dit jaar wordt dat Feestvarken vzw, net als de Trappistenjogging verankerd in Malle.

Kristin Matthyssen

Stijn Verhaegen en Mick Van Der Elst gaan zich de komende weken volop op de vakantiestages focussen, zodat er nu toch al een tipje van de sluier van de Trappistenjogging kan worden gelicht. Ze kiezen elk jaar een goed doel voor het bekend recreatief loopevenement Trappistenjogging. Meestal een goed doel dat verband houdt met kinderen, omdat dat toch een belangrijke doelgroep van Play & Sport is.

Bij de Trappistenjogging 2022 zullen net als de andere jaren drie unieke loopcircuits van 7, 14 en 21 kilometer door de mooie omgeving van de Trappistenabdij worden afgepijld door de kenners van atletiekclub AC DAL in samenspraak met de boswachter. Onderweg mogen de lopers door bedrijfsgebouwen rennen zoals bij Meubels en Maatkasten Mintjens, de hal van Kranen Luyckx, verzorgingsinstellingen De Dennen, Huize Walden en recht door Café Trappisten waar ze een trappistje krijgen aangeboden. Ze lopen ook langs steenbakkerij Wienerberger.

3.200 verjaardagspakketten

Van het inschrijvingsgeld van de 1.000 à 1.500 deelnemers gaat dit jaar een deel naar Feestvarken vzw, dat kinderen in armoede een fijne verjaardag bezorgt. “Dit jaar gaan we naar schatting 3.200 verjaardagspakketten bezorgen”, zeggen Koen Hendrickx en Tineke Leffelaer van Feestvarken. “We werken nu al samen met 48 gemeenten en een 20-tal vzw’s. Elk pakket heeft een winkelwaarde van 45 euro. Er zit speelgoed in maar ook een cakemix, ballonnen en uitdeelsnoepjes voor op school of een feestje. De adressen krijgen we via de OCMW’s. Het inpakken gebeurt hier door mensen van Monnikenheide in De Werkplaats in Oostmalle. Voorts werken we ook op sensibilisering rond kinderarmoede. We kunnen beroep doen op 110 vrijwilligers, vaak mensen met een kwetsbaarheid, die de pakketten ronddragen. Feestvarken wil een veilige haven zijn, want we doen bijvoorbeeld ook time-outprojecten voor jongeren die vastlopen op school.”

Redenen genoeg dus om 2 oktober al aan te kruisen om te steunen. “Sommige sympathisanten doen ook al wandelend mee”, zegt Mick. “De Trappistenjogging is een recreatief gebeuren. We merken dat de deelnemers altijd verbaasd zijn over de natuurpracht in Malle. De abdij is toch een trekpleister voor veel joggers, zeker ook die van verder af komen. De goodiebag, gevuld met allerlei producten van Malse middenstanders maar ook bijvoorbeeld met een flesje trappistenbier van Westmalle, is de kers op de taart.”

De inschrijvingen zijn nu geopend: www.trappistenjogging.be

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs