Kinderen tekenen hun dromen, gemeente wil ze laten uitkomen

© IF

Lievegem -

Het Huis van het Kind Lievegem zette woensdag drie kinderen in de bloemen, die hun dromen op papier hadden gezet.

Chris Thienpondt

Tijdens de Week van de Groeilamp, die liep van 16 tot 23 mei, zette het Huis van het Kind het opvoeden en opgroeien in de kijker. “De Huizen van het Kind willen ouders en andere opvoeders graag ondersteunen bij die opvoeding, want opvoeden is niet altijd kinderspel”, zegt schepen Hilde De Graeve (CD&V). “Daarom waren we heel benieuwd naar waar jongeren en kinderen van dromen voor hun leeftijdsgenoten in onze gemeente en organiseerden we een tekenwedstrijd om de ideeën van kinderen te leren kennen. We vinden het belangrijk dat kinderen actief meedenken over wat er nog beter kan in onze gemeente.”

Er kwamen 14 inzendingen binnen, drie tekeningen vielen in de prijzen: Julie (7) en haar snoepjesboom, Rhine (9) die droomde van een mooi huis voor iedereen, en Alexia (7) zag dan weer iets in een taart in de vorm van een boot. De drie kregen een spelpakket voor het volledige gezin, maar er zit misschien nog meer in. Want het Huis van het Kind wil nu met alle teams van de gemeente Lievegem bekijken welke dromen ook effectief kunnen uitgevoerd worden.

Een speeltuin in de vorm van een hart - nog zo’n leuk idee - zou misschien wel een haalbare droom zijn, klonk het. Volgens burgemeester Tony Vermeire (CD&V) is ook een snoepjesboom misschien wel te realiseren via een buurtfeestsubsidie van 150 euro. “Julie zal haar snoepjesboom dan wel met de hele buurt moeten delen.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs