De Glemping brengt Kempense luxe naar oevers van Kleine Nete: “Hier kan je kamperen zonder zjaar”

Deze cabin op De Glemping in Kasterlee is geschikt voor vier personen.  

Deze cabin op De Glemping in Kasterlee is geschikt voor vier personen.  ©  Bert De Deken

Kasterlee -

Toeristen die op z’n Kempens willen genieten van luxueus kamperen, kunnen voortaan terecht op De Glemping aan camping Houtum in Kasterlee. Aan de oevers van de Kleine Nete staan twee luxueuze cabins ter beschikking. “Noem het gerust een glamping maar op z’n Kempens. ‘Zonder zjaar’ zou Tijs Vanneste zeggen”, zegt initiatiefnemer Vic Van Eyck.

Bart Van den Langenbergh

De Glemping is een allesomvattende term die met een knipoog verwijst naar glamping (glamoureus kamperen) en naar De Kemping, het succesvolle tv-programma van Kempenzoon Tijs Vanneste. Gedurende vier maanden kunnen toeristen komen logeren op De Glemping op een groen perceel aan de oevers van de Kleine Nete naast camping Houtum in Kasterlee.

“De Glemping is ingeplant op het oude stuk kampeerterrein dat in 2001 zonevreemd werd verklaard. In 2012 verliet de laatste caravan dit terrein en sindsdien hebben we dit perceel gebruikt als boerengolfterrein”, legt Vic Van Eyck van camping Houtum en De Glemping uit. “Dankzij Toerisme Vlaanderen leerden we dat er ook glamping- sites in natuurgebied mogelijk waren. Na contact met de gemeente Kasterlee wisten we dat we vier maanden lang een recreatief medegebruik van een stuk natuurgebied aan onze bestaande terreinen mochten ontwikkelen.”

Gedeputeerde Mireille Colson, burgemeester Ward Kennes, Vic Van Eyck en Jo Verluyten knippen het lintje door van De Glemping in Kasterlee.  

Gedeputeerde Mireille Colson, burgemeester Ward Kennes, Vic Van Eyck en Jo Verluyten knippen het lintje door van De Glemping in Kasterlee.  © BERT DE DEKEN

Luxueuze cabins

Op het terrein waar vroeger ook Tom Waes met zijn familie kwam logeren staan nu vier maanden lang twee knusse en luxueuze zomercabines, eentje voor twee personen en eentje voor vier gasten. “Dit jaar zien we onze Glemping nog als een proefproject”, licht zaakvoerder Vic Van Eyck toe. “We bouwden twee luxueuze Iglu-cabins van de Estse bouwer Iglucraft om tot summercabins. Die cabins kregen de namen Aardig en Luchtig. Daarnaast installeren we in een veld vlakbij ook nog een wellnesscabine Waterig.”

De Glemping is een Kempense naam voor glamping en is ook een knipoog naar De Kemping van Tijs Vanneste.

De Glemping is een Kempense naam voor glamping en is ook een knipoog naar De Kemping van Tijs Vanneste. © BERT DE DEKEN

De uitbater stelde tijdens de coronapandemie vast dat vakanties in eigen land en kampeertoerisme fors aan belang wonnen. Mensen willen vaak genieten op een authentieke manier, ook in de eigen omgeving met meerdere korte vakanties. Reisjournalist Jo Verluyten uit Geel tekende het concept mee uit. Hij was in zijn eigen streek op zoek naar een locatie om een Glemping-concept vorm te geven en vond in Vic Van Eyck een partner. Naast de glamping pakken de initiatiefnemers uit met een wandelbeleefzone op De Glemping.

Reisjournalist Jo Verluyten tekende het concept van De Glemping in Kasterlee mee uit.

Reisjournalist Jo Verluyten tekende het concept van De Glemping in Kasterlee mee uit. © BERT DE DEKEN

Zomerbar Vurig

De zomerbar Vurig, vlak bij de Millekesbrug over de Nete, maakt het plaatje helemaal compleet. Jef Peeters en Jef Vercammen die op zoek waren naar een locatie voor een zomerbar, vonden een gedroomde uitvalsbasis aan De Glemping. “Het spreekt voor zich dat deze zomerbar verschilt van de grote concepten die op de massa mikken. Hier gaat het om sfeer en gezelligheid, zonder de kampeerders uit hun slaap te houden”, benadrukt Vic Van Eyck. De zomerbar Vurig is open tot en met 31 augustus, telkens van 15u tot middernacht, uitgezonderd op maandag.

De gezellige zomerbar Vurig maakt het plaatje van De Glemping in Kasterlee helemaal compleet.

De gezellige zomerbar Vurig maakt het plaatje van De Glemping in Kasterlee helemaal compleet. © BERT DE DEKEN

Toerisme Provincie Antwerpen kende De Glemping in Kasterlee een subsidie van 25.000 euro. “Kamperen in de Kempen is hot”, zei Mireille Colson (N-VA), gedeputeerde voor Toerisme donderdag bij de opening. “We willen het ruim kampeeraanbod in de streek blijven behouden. Er zijn in vorig jaar in de Kempen ook dubbel zo veel overnachtingen op campings geboekt in vergelijking met voor de coronaperiode.”

Toeristen kunnen genieten van alle luxe in een groene omgeving op De Glemping in Kasterlee.

Toeristen kunnen genieten van alle luxe in een groene omgeving op De Glemping in Kasterlee. © BERT DE DEKEN

www.deglemping.be

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs