Kamperen voor een plek op kunsthumaniora

 

 ©  Patrick De Roo

Antwerpen -

Chris Wouters kampeert sinds donderdagochtend 6u op de Mechelsesteenweg voor de deur van Campus Explo Art van de Kunsthumaniora. Hij wil zeker op tijd zijn wanneer de school vrijdag, op de eerste dag van de vakantie, om 13 uur de deur opent voor de inschrijvingen voor het volgende schooljaar. Hoezo? Was dat aanschuiven voor een plek op de schoolbanken geen relict van het verleden?

Patrick Vincent

“Mijn zoon Jef heeft zijn eerste jaar van de humaniora in een andere school gedaan”, legt Chris Wouters uit. “Hij kreeg een A-attest en mocht dus probleemloos overgaan naar het tweede jaar, maar wil dolgraag naar het kunstonderwijs. Een tijd geleden heeft hij voor de Kunsthumaniora een auditie gedaan om in het tweede jaar te kunnen beginnen in de richting woord.”

Van de jury kreeg Jef Wouters een positief advies. Maar dat betekende nog niet dat hij ook daadwerkelijk mag beginnen in september. Enkele weken geleden kregen zijn ouders het bericht dat er in het tweede jaar maar twee plaatsen open zijn in deze school van het Gemeenschapsonderwijs. “Voor het eerste jaar is er geen probleem, maar het tweede jaar ligt wat moeilijker omdat de meeste plaatsen al ingevuld zijn door de leerlingen die het voorbije schooljaar in het eerste begonnen.”

Chris en Jef hoorden dat er meer kandidaten waren dan plaatsen en dat de school de nieuwe leerlingen zou inschrijven in volgorde van binnenkomst op vrijdag. “Ik verwijt de school niks, ik heb geen probleem met die manier van werken”, zegt Chris. “Maar Jef wil absoluut aan deze studie beginnen en hij was er als de dood voor dat het niet zou lukken. Daarom ben ik hier donderdagochtend al komen zitten. Gewoon om zeker te zijn.”

Chris hoopt dat het vooral vannacht een beetje droog blijft, maar heeft een paraplu bij voor de regen. “Voor de mensen die voorbijkomen, zie ik er misschien een beetje uit als een visser”, lacht hij. Hij houdt er de goede luim in. “Wat is een oncomfortabele nacht als je je kind gelukkig kunt maken?”

Chris en een andere ouder kregen van de directie van de Kunsthumaniora de toelating om de nacht binnen in de school door te brengen.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs