Man (42) steekt ex van zijn vriendin dood: slachtoffer liep nog de straat op, maar overleed daar

Bij een steekpartij in de Antwerpse wijk Dam is donderdagnamiddag een 45-jarige man uit Ekeren om het leven gekomen. Het slachtoffer zou twee messteken gekregen hebben en overleed op straat aan zijn verwondingen. De verdachte, een 42-jarige man met Nederlandse nationaliteit, werd ter plaatse opgepakt.

nelo, sare

De feiten speelden zich donderdag af in een appartementsgebouw in de Twee Netenstraat in de wijk Dam. Volgens bewoners woont daar de ex-vrouw van het slachtoffer, samen met hun kinderen en haar nieuwe vriend. Het slachtoffer, een 45-jarige man uit Ekeren, kwam die namiddag zijn zoon ophalen, wat ontaardde in een zware ruzie. De nieuwe vriend zou daarbij een mes genomen hebben en stak het slachtoffer in zijn rug en borststreek.

Het slachtoffer liep nog de straat op, maar overleed daar aan zijn verwondingen. De politie kon aan het appartementsgebouw de nieuwe vriend, een 42-jarige Nederlander, arresteren.

Het gerechtelijk labo, de lokale recherche en de onderzoeksrechter zijn ter plaatse voor verder onderzoek. “Hoewel aanvankelijk gedacht werd dat de feiten zich binnen in het appartement afgespeeld hebben, moet ook dat nog volledig uitgeklaard worden”, zegt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie.

De familie van het slachtoffer en getuigen worden opgevangen door slachtofferhulp.

 

 ©  bfm

 

 ©  bfm

 

 ©  nelo

 

 ©  rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie