Straffen met uitstel voor duo dat betrapt werd op containerterminal in haven van Antwerpen

 

 ©  BELGA

De rechtbank heeft Aboubacar K. en Mohamed K. veroordeeld tot straffen met (probatie)uitstel. De twee werden in november betrapt op een containerterminal in de haven van Antwerpen.

De scheepvaartpolitie haalde Aboubacar K. (21) uit Antwerpen en Mohamed K. (21) uit Hoboken in november uit de cabine van een vrachtwagen op de terreinen van AET aan kaai 1333 in de Waaslandhaven. Bij de twee zat ook nog een minderjarige Antwerpenaar. Het drietal was afgezet aan de terminal en was met een schuifladder over het hek geklommen. Toen ze opgepakt werden bleken ze werkmateriaal, eten, drinken en powerbanks bij te hebben. Volgens het parket werden de mannen aangestuurd via de app Signal waar een zekere ‘PK’ hen instructies gaf. De aanklaagster vorderde dertig maanden cel tegen Mohamed K., voor Aboubacar K. eiste ze nog een bijkomende straf van vijftien maanden omdat hij ook betrokken zou zijn bij drugshandel. Een weggelopen 15-jarige zou cannabis verkocht hebben in opdracht van K., zo stelde de politie vast toen ze de vermiste jongen kwamen zoeken bij K. thuis in Antwerpen-Noord.

De mannen ontkenden dat hun onderneming iets met drugs te maken had. Ze zochten een plek om te slapen of wilden sigaretten gaan stelen, verklaarden ze. De rechtbank veroordeelde Aboubacar K. tot veertig maanden cel met uitstel, Mohamed K. kreeg dertig maanden met probatie-uitstel. Beiden kregen een boete van 8.000 euro, ook deels met uitstel.

 sare

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs