Juwelier ontkent betrokkenheid bij zwendel met gestolen luxehorloges

Rafael D. (rechts) werd samen met zijn vader Rubi (links) opgepakt. 

Rafael D. (rechts) werd samen met zijn vader Rubi (links) opgepakt. © rr 

Rafael D., de Antwerpse juwelier die opgepakt werd in een Frans onderzoek naar een grote zwendel met gestolen luxehorloges, zegt dat hij daar niets mee te maken heeft. “Mijn cliënt ontkent alle betrokkenheid”, zegt zijn advocaat John Maes.

Sam Reyntjens

De 25-jarige Rafael D., die een juwelenwinkel heeft in de chique Antwerpse Schuttershofstraat, werd eind vorige week opgepakt op vraag van het Franse gerecht. In een onderzoek naar de diefstal van tientallen peperdure luxehorloges in verschillende Franse steden kwam de Antwerpse horlogehandelaar in beeld. De Fransen verdenken hem ervan mee te hebben gewerkt met een criminele organisatie die de gestolen luxehorloges van merken als Rolex, Audemars Piguet, Patek Philippe en Richard Mille ‘oppoetste’ en voorzag van nieuwe certificaten.

LEES OOK. ‘Peetvader Falconpleinmaffia’ en zoon opgepakt: gestolen luxehorloges ‘opgepoetst’ in zaak in chique Schuttershofstraat

D. en zijn vader Rubi werden opgesloten in de gevangenis, ondertussen kregen ze de toestemming om hun voorhechtenis met een enkelband thuis uit te zitten. Die beslissing werd voorlopig nog niet uitgevoerd dus zitten vader en zoon nog in de cel, ze verschijnen vrijdag voor de raadkamer in Turnhout. “Mijn cliënt ontkent alle betrokkenheid bij criminele feiten”, reageert de advocaat van Rafael D., meester John Maes. “Voorlopig hebben we weinig zich op de inhoud van het dossier.”

De advocaat van vader D., Philippe Carsau, was niet bereikbaar voor commentaar.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs