The Juliets lijft voormalige zanger X!NK in en speelt op eerste editie Rupelrock in Boom

The Juliets bestaan nu uit Daniel Van Pijlen, Jonas Meukens, Aurélie Van Rompay, Jonas De Roeck, Maarten De Roeck en Dries Van Bedaf. 

The Juliets bestaan nu uit Daniel Van Pijlen, Jonas Meukens, Aurélie Van Rompay, Jonas De Roeck, Maarten De Roeck en Dries Van Bedaf. © rr

Boom, Antwerpen -

De festivalzomer en de toekomst voor de Antwerpse party-rock-coverband The Juliets oogt veelbelovend. De agenda is goed gevuld en Aurélie Van Rompay (27), de broers Jonas (31) en Maarten De Roeck (30) en Dries Van Bedaf (29) wisten recent ook twee nieuwe bandleden in te lijven, onder wie Jonas Meukens (32) van het voormalige X!NK. Zaterdag staan ze op het gloednieuwe gratis festival Rupelrock in Boom.

The Juliets is een Antwerpse party-rockband die covers brengt van de beste meezingers van gisteren en vandaag. “Al zijn we wel een beetje allergisch aan het woordje coverband”, lacht frontman Jonas De Roeck, die voordien samen met zijn broer Maarten deel uitmaakte van de metalcoreband Set Things Right. Hij staat samen in de frontlinie met Aurélie die deelnam aan The Voice en in 2015 een hit scoorde met ‘Meisje met de parel’.

“We zijn geen typische coverband. De covers in de meeste uiteenlopende genres overgieten we telkens met een eigen, pittig rocksausje. We drukken er geheel onze eigen stempel op en gaan daarbij geen muziekstijlen uit de weg, van ware rock anthems tot ballades van Justin Bieber, van hakken op Kind van de Duivel tot shaken op Bruno Mars.”

“We verlaten daarbij ook de platgetreden paden en vermijden nummers als Sweet Caroline of Wonderwall, maar brengen veel minder gecoverde nummers die bij het horen toch meteen een belletje doen rinkelen en iedereen kan meezingen en -brullen.”

The Juliets onlangs op de Kanaalfeesten in Willebroek.

The Juliets onlangs op de Kanaalfeesten in Willebroek. © rr

Net voor de start van de festivalzomer kondigde het viertal ook de komst van twee nieuwe bandleden aan. Een van hen is Jonas Meukens, zanger-gitarist van het voormalige X!NK, de band die bekendheid verwierf door zijn deelname aan het allereerste Junior Eurovisiesongfestival in 2003 en die tot 2009 actief was. Het tweede bandlid dat The Juliets is komen vervoegen, is Daniel Van Pijlen (31).

“Nadat we in 2018 met The Juliets zijn gestart en een jaar later voor langere tijd alles stilviel, hebben we op korte tijd toch al bijna honderd concerten op de teller staan, van een braderie tot de vrouwengevangenis, van op de planken van het grote Paleis 12 tot het voetbalstadion van KV Mechelen, van de grootste stadsfeesten tot de meest intieme trouwfeesten.”

“Na onze tweede show werden we al onmiddellijk opgepikt door L&S Agency, een van de grotere boekingkantoren in België. Als kers op de taart tekenden we zopas ook bij het Nederlandse boekingkantoor HJR Entertainment, die onder meer André Hazes, Snollebollekes en de Vengaboys in hun portefeuille hebben zitten. We hebben er ongelooflijk veel zin in om te knallen.”

Op zaterdag 2 juli kan je The Juliets aan het werk zien op de eerste editie van Rupelrock, een gratis festival op de Grote Markt in Boom. Zij spelen van 18 tot 19.15u. Op het podium staan ook Loes van den Heuvel, Rupelsoldaten, Jebroer, Mama’s Jasje, de Abba Tribute band Abborn en Radio Botanique. Het festival gaat van start om 13.30u.

Bart Roggeman

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs