Atletiek EK Scholieren Jeruzalem

Camille Sonneville: “Ik heb nog nooit in het buitenland gelopen”

Camille Sonneville  (rechts): “Ik zou de halve finales moeten kunnen halen.”

Camille Sonneville (rechts): “Ik zou de halve finales moeten kunnen halen.”© GDR

“Nee, ik ben nog nooit in het buitenland geweest voor een atletiekwedstrijd”, zegt Camille Sonneville. “Dat ik deze zomer zowel het EK in Jeruzalem als de EYOF in Slovakije mag meemaken, is gewoon fantastisch.”

“Dat ik eind april in Lokeren met een tijd van 13”75 het EK-minimum op de 100 meter horden zou lopen, was voor mij een totale verrassing”, zegt de KAAG-atlete, die in Wetteren net het vierde jaar bedrijfseconomie met succes achter de rug heeft. “Ik bleef er precies één honderdste van een seconde onder de gevraagde limiet. Het was ook een spannende race, ik kreeg immers behoorlijk wat tegenstand van de Leuvense Noor Koekelkoren. In Ninove heb ik dan op een vrijdagavond nog eens 13”94 gelopen, minder goed dus.”

“Ik ben met atletiek begonnen toen ik in het eerste leerjaar zat”, vervolgt Sonneville, die nu al een tijdje met Tim Barbio als trainer werkt. “Ik heb qua disciplines een beetje van alles gedaan, in zoverre dat ik ook fel geïnteresseerd ben in meerkampen. Ik ben trouwens van plan om deze zomer ook deel te nemen aan het BK meerkamp.”

“Maar eerst is er dus het EK, dat maandag in Jeruzalem van start gaat. Ik sta nu op de twaalfde plaats van de Europese ranglijst, maar de onderlinge verschillen zijn niet bijster groot. In principe zou ik zeker de halve finales moeten kunnen halen, de rest zien we wel. Hoe dan ook zie ik het verblijf in Jeruzalem als een heel toffe ervaring. Ik was immers voor atletiek nog nooit in het buitenland. Dan zijn er ook de EYOF-Spelen in het Slovaakse Banska Bystrica, voorbehouden aan de eerstejaars scholieren. Ook daar kijk ik natuurlijk fel naar uit.” (wgo)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs