In keuken bekend Italiaans restaurant maken Elisa en Davy pastagerechten om af te halen

Elisa Palella en Davy De Groote maken elke donderdag pastagerechten in restaurant Firenze om af te halen 

Elisa Palella en Davy De Groote maken elke donderdag pastagerechten in restaurant Firenze om af te halen ©  IF

Gent -

Elisa Palella (29), dochter van de zaakvoerder van het Italiaanse restaurant Firenze op de Blandijnberg, maakt samen met haar man Davy De Groote (28) handgemaakte pastagerechten om mee te nemen.

Lotte Ruysschaert

Elisa groeide op met de Italiaanse gerechten van haar vader Carmelo, die restaurant Firenze uit de grond stampte. Sinds vorig jaar geven Elisa en haar man zelf Italiaanse kookworkshops met Op Mijn Talloor. Maar omdat zelf pasta maken arbeidsintensief is en ze merkten dat niet iedereen daar tijd voor heeft, besloten ze om deze zomer één afhaalgerecht per week te maken in het restaurant van Elisa haar vader. “We maken traditionele Italiaanse gerechten, vooral uit het zuiden van het land. Mijn vader is afkomstig uit Sicilië.”

Elisa en haar vader Carmelo.

Elisa en haar vader Carmelo. © if

Donderdag is de sluitingsdag van Firenze, en dus de ideale dag voor Elisa en Davy om de keuken te gebruiken. De gerechten kan je daar afhalen op donderdag, en op vrijdag in hun atelier in Deinze. De pasta’s kan je tot en met woensdag bestellen. Elke week maken ze een ander gerecht, en wordt er ook een vegetarische variant en kinderportie aangeboden. Het menu voor de hele zomer is terug te vinden op hun website.

Hun kookworkshops steken ze deze zomer in een nieuw jasje. “We organiseren zomerateliers in onze tuin in Astene. Dan leren we de gasten limoncello, pesto of passata maken. We werken daarvoor met echte Italiaanse ingrediënten.”

INFO: www.opmijntalloor.be, Restaurant Firenze: Sint-Amandstraat 1, 9000 Gent. Afhalen op donderdag tussen 16 uur en 18.30 uur.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs