Hobokense madammen lanceren zomerbar voor twee dagen: “We misten iets als dit in het district”

Zoë Van den Bossche en Eva Daniels. 

Zoë Van den Bossche en Eva Daniels. © Patrick De Roo

Hoboken -

Eva Daniels (28) en Zoë Van den Bossche (24) uit Hoboken openen Bar Madam, een lunch- en gebakplek in het hartje van het district. Op 9 en 16 juli kan je komen smullen van een beperkte kaart aan de binnenplaats van de Berkenrodelei 32. “We wilden rustig beginnen, als het goed loopt maken we er misschien iets permanents van”, vertelt Zoë.

Nee, Bar Madam is geen verwijzing naar het café van Sam uit de populaire televisieserie Thuis. “We wilden voor kort en krachtig gaan”, vertelt Eva. “We zijn ook gewoon twee madammen, dus het was de perfecte naam.” Simpel, en op z’n Antwerps.

Eva en Zoë kwamen al even geleden op het idee om samen iets te lanceren. “Hoboken organiseert heel veel, maar een hip barretje was iets dat we nog niet bij ons hadden gezien”, vertelt Zoë. “Voor veganistisch eten trekken we bijvoorbeeld vaak naar Antwerpen, waarom dan niet zelf iets organiseren in ons dorp?”

Dikke vriendinnen

De twee kennen elkaar van de chiro en zijn sindsdien dikke vriendinnen gebleven. “In februari kwamen onze ideeën in een stroomversnelling terecht. We kregen deze plek vlakbij het Cultuurcafé ter beschikking en konden ook de tuin gebruiken. Daar waren we uiteraard heel blij mee”, glimlacht Zoë.

De bar is nog in volle opbouw.

De bar is nog in volle opbouw. © Patrick De Roo

Mensen zullen kunnen kiezen uit drie koude, drie warme en vijf zoete gerechtjes. “We willen geen stadsprijzen hanteren, maar het wordt wel kwaliteitseten. We leggen vooral de nadruk op vers, veganistisch en vegetarisch eten. Maar mensen die vlees eten komen zeker ook aan hun trekken.”

Zaterdag gaat Bar Madam voor de eerste keer open voor vrienden en familie van 10 tot 17u. De andere twee dagen zijn toegankelijk voor het grote publiek. “We nemen de feedback mee, en hopelijk kunnen we in augustus dan voor meer dagen gaan.” (svo)

Reserveren kan via cultuurcafe.be/barmadam.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs