Gewapende mannen zijn Vooruit in Gent binnengevallen. Althans, zo lijkt het …

 

 ©  FVV

Gent -

Er weerklinken geweerschoten in en rond de Vooruit in Gent woensdagavond. Niet voor echt. Het gaat om een oefening van de Gentse politie en andere hulpdiensten om zich voor te bereiden op grote evenementen, zoals de Gentse Feesten.

Simon Dekaezemaker en Sander Luyten

Schoten, sirenes, geroep, vluchtende mensen. Het is alsof er woensdagavond iets heel ernstig aan de hand in en rond de Vooruit. De politie kreeg melding van een aantal gewapende mannen in het kunstencentrum en probeert de situatie daar onder controle te krijgen. Gelukkig is het slechts een oefening, maar wel een met honderden figuranten. Onder meer een schutter op het balkon van de Vooruit zorgt bij toevallige passanten voor een bezorgde blik. Een half uur in de oefening viel de politie de Vooruit binnen om de daders te overmeesteren.

Tijdens de oefening kreeg de Gentse politie ook de ondersteuning van de arrestatie-eenheid van de politie van Antwerpen, waarmee er een samenwerkingsprotocol is. “In de concertzaal zijn werken aan de gang, dus voor ons wat het een unieke kans om op deze locatie oefening te doen”, zegt de Gentse politiewoordvoerder Langeraert. “Deze oefening is voor ons een ideale training om ons voor te bereiden voor grote evenementen, zoals de Gentse Feesten bijvoorbeeld.”

 

 ©  SD

 

 ©  SD

 

 ©  SD

 

 ©  FVV

 

 ©  FVV

 

 ©  FVV

 

 ©  FVV

 

 ©  FVV

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs