Atletiek EK Scholieren Jeruzalem

Sem Serrano wil vooral ervaring opdoen

Sem Serrano mag zich deze zomer opmaken voor twee internationale toernooien. Naast het EK dat maandag in Jeruzalem van start gaat, staan ook nog de EYOF-Spelen in het Slovaakse Banska Bystrica op zijn programma.

“Veel heb ik nog niet in het buitenland gelopen”, zegt de zestienjarige KAAG-atleet uit Wondelgem. “In maart heb ik in Parijs deelgenomen aan de Franse veldloopkampioenschappen, waarin ik als derde finishte bij de eerstejaars scholieren. Ik ga trouwens zo lang als mogelijk het crossen combineren met de piste. Mijn volgende reis ging dan richting het Duitse Pliezhausen, waar ik deelnam aan de 2.000 meter steeple. Daar was het dat ik met mijn chrono van 5’55”68 niet alleen een Belgisch record liep, maar me daarbovenop kon kwalificeren voor het EK. Daarna liep ik geen steeple meer. Ik wilde geen risico nemen op een blessure.”

Die chrono was dan ook meer dan voldoende om zich te plaatsen voor de EYOF in Slovakije. Op de meeting in Oordegem kwam daar nog een minimum bij, dat van de 3.000 meter. “Ik zat toen in een van de late reeksen, maar dat belette me niet om met een tijd van 3’58”82 een nieuw persoonlijk record te lopen.”

Plaats in de top vijf

Maar nu is er eerst het EK. “Ik sta nu als achtste op de Europese ranglijst. Dat betekent dat ik mag hopen op een plaats in de top vijf. Hoe dan ook is het me in de eerste plaats te doen om te genieten en ervaring op te doen. Wat de EYOF betreft, moet er nog meer mogelijk zijn. Daar sta ik immers op dit ogenblik als eerste op de ranglijst van de groep U17.”(wgo)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs