Atletiek Marathon 

Hanne Verbruggen vat ultieme voorbereiding aan: “De weg naar het EK loopt via Kenia en Sankt Moritz”

Hanne Verbruggen.

Hanne Verbruggen.© BELGA

Hanne Verbruggen begint vrijdag aan de ultieme voorbereiding van het EK marathon van midden augustus. “Ik trek eerst drie weken naar Kenia, daarna nog eens twee weken naar Sankt Moritz”, vat de 29-jarige atlete uit Sint-Pieters-Kapelle haar trainingsplannen samen.

“Eind 2017 heb ik al eens een stage in Kenia meegemaakt”, vertelt Verbruggen. “Het is me daar in Iten zo goed meegevallen dat ik er nog eens naar toe trek. Ik logeer in een soort hotel dat door een Belg wordt uitgebaat en waar er westerse keuken aangeboden wordt. Ook Koen Naert is daar al op stage geweest. Het is uiteraard de hoogte die me daar aantrekt. Ik zal er hoe dan ook mijn eigen trainingsprogramma volgen. Als het past, dan ga ik uiteraard ook eens met de Keniaanse atletes meelopen, als ik ze kan volgen natuurlijk. Vervelen ga ik me daar zeker niet doen. Naast het beter leren kennen van de streek zal ik ook voldoende tijd besteden aan mijn lesvoorbereidingen.”

“Ja, ik ga enkele nieuwe lessen moeten geven op school. Ik belandde in mijn huidige school op de reaffectatielijst, waarna ik op zoek moest naar een andere uitdaging. Die heb ik gelukkig ook weer in Halle gevonden. In het Atheneum zal ik L.O. geven, en in het Technisch Atheneum komt wetenschappen op mijn opdrachtenlijst. Beide instellingen maken deel uit van dezelfde scholengroep.”

“Eens terug uit Kenia vertrek ik voor twee weken naar het Zwitserse Sankt-Moritz waar ook mijn moeder en mijn trainer Frans Mattens zullen aanwezig zijn. En ook mijn hond mag mee. Daarna blijven er nog maar enkele dagen over vooraleer ik in München aan de slag kan voor de marathon. Mijn laatste voorbereidingswedstrijd in Tsjechië, waar ik achter de Oekraïense Valeria Zinenko als tweede eindigde, viel best mee. Het was er alleen maar te warm om in die halve marathon een supersnelle tijd te lopen. Het enige minpunt was dat ik nog maar eens een blaar aan de voet opliep. Maar het vertrouwen is er om met de nodige dosis enthousiasme de laatste zes weken richting EK aan te pakken.” (wgo)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs