Bjarne Riis krijgt geen uitnodiging voor Tourstart in eigen land: “Daar baal ik van”

 

 ©  BELGA

Voormalig Tourwinnaar Bjarne Riis zal er vrijdag bij Le Grand Départ van de Tour in de Deense hoofdstad Kopenhagen niet bij zijn. De intussen 58-jarige Deen kreeg immers geen uitnodiging van de organisatie. “Daar baal ik van”, verklaarde Riis aan tv-zender TV2 Sport. “Helaas horen zulke zaken bij het leven.”

Bron: BELGA

De Tourorganisatie zei in een reactie de voorkeur eraan te hebben gegeven officiële vertegenwoordigers van Denemarken, zoals burgemeesters, ministers en leden van de koninklijke familie, uit te nodigen. 

De 109de Tour de France start vrijdag met een tijdrit in Kopenhagen. Ook op zaterdag en zondag blijft de Tour nog in Denemarken.

 

 ©  REUTERS

Dopingzondaar

Bjarne Riis kon als enige Scandinaviër ooit de Tour de France winnen. Hij deed dat in 1996. Destijds was Riis een grote held in Denemarken, maar in 2007 bekende hij doping te hebben gebruikt tijdens zijn carrière. Hij zei ook dat zijn gele trui “in een kartonnen doos in de garage lag”. “De Tourorganisatie mag hem komen halen, als ze dat willen”, voegde hij eraan toe.

Volgens TV2 verontschuldigde Riis zich twee jaar geleden via sms voor die uitspraak bij Tourdirecteur Christian Prudhomme.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Tour de France

Video

Keuze van de redactie