Ook polderdistrict kampt met groeiend tekort aan huisartsen en zorgverleners

 

 © Erik Vandewalle

Berendrecht -

Tijdens de jongste districtsraad bracht raadslid Marc Maes (N-VA) het groeiende tekort aan huisartsen en zorgverleners in de polderdorpen onder de aandacht.

“Het district telt drie groepspraktijken en toch lopen inwoners op termijn het risico om voor hun raadplegingen bij huisartsen doorgestuurd te worden naar buurgemeenten. Maar ook daar kampen ze met dezelfde problematiek. Zo wordt de vrije keuze van huisarts beperkt. Daarnaast is er een beperkt en dalend aanbod aan andere zorgverleners zoals tandartsen, diëtisten en podologen”, aldus Marc Maes.

Hij vraagt aan de stad Antwerpen en de bevoegde schepen van Gezondheidszorg om de eerstelijnsgezondheidszorg op de agenda te plaatsen in de vergadering van de Eerstelijnszone Noord Antwerpen.

Districtsburgemeester Carl Geeraerts (N-VA): “De stad monitort de situatie en lanceert ondersteunende acties zoals een samenwerkingsovereenkomst met Domus Medica en ondersteuning van nieuwe groepspraktijken. Bij nieuwe bouwprojecten van onder meer Zorgbedrijf Antwerpen, Woonhaven en ZNA wordt ruimte vrijgemaakt voor nieuwe huisartsenpraktijken, ook in samenwerking met Domus Medica.” (evdw)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs