Karel Geraerts wint zonder Nielsen eerste oefenpot als coach van Union: “Ik begrijp Casper, maar ik begrijp ook de club”

 

 ©  BELGA

Karel Geraerts boekte zijn eerste overwinning als coach van Union, maar deed dat zonder Casper Nielsen. De Deense middenvelder hoopt nog altijd om een transfer te forceren. “Ik heb al uren met Casper gesproken”, aldus Geraerts. “Hij gedraagt zich enorm professioneel en is ook fitter dan ooit.”

Thomas Cami

Nielsen is niet tevreden met de houding van Union: de Brusselaars schakelden Mogi Bayat in om een zo hoog mogelijke prijs te kunnen vangen, tot ongenoegen van de Deense middenvelder. “Voor mij is de situatie duidelijk. Casper traint vanaf de eerste dag met ons mee en doet dat heel professioneel. Hij is fitter dan ooit”, sprak Geraerts zich uit over de situatie. “Ik heb al uren met hem gesproken. Ik wou dat hij meetrainde met ons, in de eerste plaats voor zichzelf. Hij moet zich fysiek voorbereiden op zijn toekomst en dat doet hij met verve. Hij is enorm professioneel. We hebben samen afgesproken dat hij geen oefenwedstrijden zal afwerken en dat is perfect voor mij”, neemt Geraerts Nielsen niks kwalijk. “Ik begrijp Casper, maar ik begrijp zeker ook de club. Het is normaal dat je je beste speler op 28-jarige leeftijd niet zomaar laat vertrekken. Dat zou bij een andere club ook niet het geval zijn. Ik begrijp dat hij een nieuwe stap wil zetten, maar dan moet iedereen er een goed gevoel bij hebben. En dat zal in de komende weken wel het geval zijn.”

Experimenteren met jeugd

Terug naar de spelers die wel het veld betraden in Rebecq: Ge­raerts experimenteerde met heel wat jeugd, vooral Ziani stal de show met een doelpunt en een assist. Nieuwkomer Eckert Ayensa, die de loodzware taak heeft om de schoenen van Deniz Undav te vullen, pikte in het absolute slot van de wedstrijd ook zijn doelpuntje mee. Goed voor een 1-3-eindstand. Opvallend: Geraerts opteerde voor een 3-5-2, het systeem waarin Union vorig seizoen onder Mazzu zoveel successen boekte. “Ik heb meegeholpen om die filosofie hier te creëren en ik sta echt achter die 3-5-2. Ik weet wat daarbij belangrijk is en wat niet. We hebben bovendien een spelerskern die goed bij die formatie aansluit. Al sluit dat niet uit dat ik niet eens iets anders zal proberen.”

Nog geen nieuwkomers

Naast Nielsen kwamen ook ­Vanzeir, Nieuwkoop en Lynen niet in actie. Evenmin als kersverse aanwinst Simon Adingra, die op huurbasis overkomt van Brighton. Met hen werd afgesproken in de eerste week nog geen wedstrijden af te werken. Ook de inter­nationals (Moris, Lapoussin en Teuma) waren nog niet van de partij.

 

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over R.Union St.-Gilloise

Video

Keuze van de redactie