Topsportmanager turnen die plan tegen grensoverschrijdend gedrag mee uitdokterde, verlaat federatie na anderhalf jaar

Tim Moriau. 

Tim Moriau. ©  BELGA

Tim Moriau, huidig topsportmanager van Gymfed, heeft besloten om zijn traject binnen de gymnastiekwereld af te sluiten. Anderhalf jaar na zijn komst verlaat hij de federatie, vanaf 1 september gaat hij aan de slag als als Directeur Topsport bij Triatlon Vlaanderen.

Hans Jacobs

Moriau trok na het rapport van grensoverschrijdend gedrag in het turnen mee aan de kar om een plan uit te dokteren om de toestanden van het verleden te verbeteren. Zijn voordeel: hij had een objectieve blik, hij had geen banden met het turnen toen hij eind 2020 de toenmalige topsportmanager Valerie Van Cauwenberghe, die werd ontslagen, opvolgde. Het leidde tot een plan, dat onlangs werd voorgesteld in het Vlaams Parlement.

Moriau verlaat de federatie, omdat hij vanaf 1 september Directeur Topsport wordt bij Triatlon Vlaanderen. “Hij blijft tot dan zijn huidige functie als topsportmanager nog vervullen tot eind augustus. Intussen wordt bekeken hoe de continuïteit in de verschillende topsportdisciplines gegarandeerd kan worden en zetten we de uitrol van het strategische topsportplan verder”, zegt Ilse Arys, algemeen manager van Gymfed.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Video

Keuze van de redactie