De Tour is nog niet bezig of Franse outsider Romain Bardet zit al met “eerste stresstest”

 ©  ISOPIX

Romain Bardet is misschien wel dé Franse hoop in de Tour. De renner van Team DSM gaat voor een derde podiumplaats in de Ronde van Frankrijk.

Vincent Van Genechten

Maar dan hoopt hij wel gezond te blijven. Bardet moest de voorbije Giro nog verlaten na ziekte en wil vooral niet, zoals Tim Declercq, het coronavirus oplopen.

“Een eerste stresstest”, aldus Bardet op Twitter. “In een vliegtuig stappen richting de Grand Départ waarbij 90 procent van de passagiers geen mondmasker dragen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voor de 31-jarige Bardet wordt het zijn negende Ronde van Frankrijk. Al twee keer stond de Fransman op het eindpodium van La Grande Boucle. In 2016 werd hij tweede na Chris Froome en een jaar later derde na Froome en Rigoberto Uran. Bardet won al drie etappes en de bergtrui (in 2019).

Vorig jaar reed Bardet de Ronde van Italië (7e) en de Ronde van Spanje (25e en ritwinst). In de voorbije Giro moest de Fransman opgeven in de dertiende etappe wegens ziekte. Hij stond op dat moment vierde in het klassement.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer