Man steekt werkneemster neer in Delhaize, supermarkt blijft gesloten

Hasselt -

In de Delhaize langs de Luikersteenweg in Hasselt heeft een jongeman zonder aanleiding een werkneemster neergestoken. De vrouw was dinsdagmiddag de rekken aan het vullen. Politie LRH heeft de verdachte opgepakt. Het winkelpersoneel is erg aangeslagen door dit ‘zinloos geweld’. De Delhaize blijft gesloten tot woensdagmorgen.

De aanleiding van de steekpartij is niet bekend. “Het gaat om zinloos geweld”, zegt Roel Dekelver, woordvoerder van Delhaize. Rond 13 uur was het winkelpersoneel producten aan het uitpakken om de rekken bij te vullen. Eén van de werkneemsters is op een gegeven moment haar breekmesje kwijt waarmee ze de dozen opent.

Ze vraagt haar collega’s of ze het Stanleymesje ergens zien. Net dan staat een jongeman achter haar met een mes in de hand, zijn eigen mes. Zonder reden en zonder aanleiding haalt hij uit naar de werkneemster. Volgens omstaanders zou hij gezegd hebben: “Hier heb je een mes”, waarna hij haar neersteekt.

Zinloos geweld

“De verdachte is ter plaatse gebleven, zonder enig verzet, en de politie heeft hem opgepakt”, zegt Roel Dekelver, woordvoerder van Delhaize. De vrouw liep meerdere steekwonden op. “Onze medewerkster is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ze is niet in levensgevaar.” (Lees verder onder de foto)

 

 ©  Tom Palmaers

De winkel heeft de deuren gesloten voor onderzoek door de politie. “Ons winkelpersoneel is onder de indruk van dit steekincident. Dit is ontoelaatbaar. Het gaat om zinloos geweld. We zullen de nodige psychologische steun voorzien voor het personeel. Op woensdagochtend gaat de winkel in Hasselt weer open.”

Politie LRH onderzoekt de omstandigheden en probeert te achterhalen wat de aanleiding kan zijn van de steekpartij.

 

 ©  Tom Palmaers

De Delhaize sloot dinsdag even voor 14 uur de winkel voor verder onderzoek.  

De Delhaize sloot dinsdag even voor 14 uur de winkel voor verder onderzoek.  ©  Tom Palmaers

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie