Tegels Van Bergen en andere vloerders van B&R Bouwgroep verenigen zich in Piani

Alle zestig vloerders van de verschillende B&R-bouwfirma’s komen voortaan samen naar buiten onder de nieuwe merknaam Piani. 

Alle zestig vloerders van de verschillende B&R-bouwfirma’s komen voortaan samen naar buiten onder de nieuwe merknaam Piani. © RR

ARENDONK -

Tegels Van Bergen, ATA, Van de Cruys Vloerwerken en Alcopro Vloerbekleding, die elk al vele jaren deel uitmaken van de grote B&R Bouwgroep in Arendonk, hebben zich verenigd onder de merknaam Piani. B&R wil zo voor zijn klanten een “one-stop-shop voor vloeren” creëren: alles onder één dak, van de keuze van je vloer tot de plaatsing.

Eddy Meulemans

Van Bergen en ATA in Arendonk, Van de Cruys in Beerse en Alcopro in Tessenderlo hebben samen zo’n zestig vloerders in dienst. “De vier firma’s hebben elk hun eigen specialisatie en expertise, van harde tot zachte vloeren, van tegels tot parket en laminaat”, zegt Marijn Buijs van B&R Bouwgroep. “Door de kennis en ervaring van al onze vloerspecialisten samen te brengen, willen we onze klanten nog beter begeleiden en het hen nog eenvoudiger maken. Welke soort van vloer ze ook wensen, voortaan kunnen ze terecht op één adres: Piani.”

Splinternieuwe showroom

De vroegere toonzaal van Tegels Van Bergen in industriepark Hoge Mauw in Arendonk werd daarvoor volledig gestript en opnieuw opgebouwd. “In de splinternieuwe showroom van Piani vind je een ruime keuze aan kwaliteitsvloeren. Ons doel is om onze klanten volledig te ‘ontzorgen’, vanaf de keuze van hun vloerafwerking tot en met de plaatsing.”

De nieuwe naam is volgens Marijn Buijs minder sexy dan het lijkt. “Piani is het Italiaanse woord voor plan, waarmee we willen zeggen dat alles volgens plan verloopt”, zegt hij. “Maar we wilden vooral een naam die goed klinkt en die afstapt van de traditionele familienamen van de vroegere eigenaars, zoals Van Bergen en Van de Cruys.”

Quinten Hermans

De vier zelfstandige telgen van Piani maken samen met achttien andere lokale bouwfirma’s deel uit van de grote B&R-familie. Met meer dan achthonderd werknemers is B&R Bouwgroep een van de grootste spelers in de Kempense bouwsector. De groep omvat de volledige bouwketen en bouwt huizen, appartementen, scholen, sporthallen en overheidsgebouwen, vanaf de tekentafel tot het schilderen van de muren. Ze is actief in heel België, maar ook in de omliggende landen Nederland, Luxemburg, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Toch blijft B&R vast verankerd in Arendonk, waar het tot vandaag zijn hoofdzetel heeft.

De naam B&R is ook bekend van het wielrennen. Zo was het Arendonkse bouwbedrijf de voorbije twee jaar shirtsponsor van het Tormans Cyclo Cross Team van onder meer Quinten Hermans en Corné Van Kessel.

De vroegere showroom van Tegels Van Bergen in de Hoge Mauw in Arendonk werd volledig gestript en opnieuw opgebouwd. 

De vroegere showroom van Tegels Van Bergen in de Hoge Mauw in Arendonk werd volledig gestript en opnieuw opgebouwd. © RR

B&R was tot begin dit jaar shirtsponsor van het Tormans Cyclocross Team van Quinten Hermans (rechts), hier samen met Wout van Aert op het podium van het BK in Middelkerke.

B&R was tot begin dit jaar shirtsponsor van het Tormans Cyclocross Team van Quinten Hermans (rechts), hier samen met Wout van Aert op het podium van het BK in Middelkerke. ©  Marc Van Hecke

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs