Jonge twintiger krijgt 28 maanden cel voor reeks auto-inbraken

 

 ©  lelystad

Halle -

Een jonge twintiger is dinsdag door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 28 maanden omdat hij begin januari met twee kompanen een reeks auto-inbraken had gepleegd in Halle. Het drietal kon door de politie ingerekend worden maar de twee andere verdachten bleken minderjarig.

BelgaBron: BELGA

De lokale politie van de Zennevallei (Beersel/Halle/Sint-Pieters-Leeuw) werd in de nacht van 4 op 5 januari opgeroepen door een bewoner van de stationsbuurt in Halle omdat die twee mannen betrapt had die hadden ingebroken in een wagen. In de omgeving stootte de politie op een hele reeks wagens waarvan een ruit was ingeslagen en waaruit spullen ontvreemd waren.

De politie doorzocht de buurt en kon kort na elkaar twee verdachten oppakken. Beiden bleken minderjarig en een noodhamer bij te hebben, alsook een deel van de gestolen spullen.

Bloed aan handen

Na die arrestaties kwamen er echter nog oproepen binnen voor auto-inbraken en een poging fietsdiefstal. Uiteindelijk werd een derde verdachte opgepakt, een jonge twintiger, die bloed aan de handen had en ook een aantal gestolen spullen bij had. De jongeman betwistte eerst dat hij iets te maken had met de auto-inbraken maar gaf voor de rechtbank zijn aandeel dan toch toe.

Zijn advocaat pleitte voor een gevangenisstraf met uitstel: “Hij zit al bijna zes maanden in voorlopige hechtenis. Als signaal kan dat tellen. Een gevangenisstraf met uitstel zou, gelet op zijn jonge leeftijd, voldoende moeten zijn.”

De rechtbank volgde die argumenten niet en sprak een effectieve gevangenisstraf van 28 maanden uit.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs